fbpx Новата кабина в бизнес класа на Air France с още повече удобства | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новата кабина в бизнес класа на Air France с още повече удобства

Нов, още по-елегантен дизайн представя Air France на преработената емблематична седалка в бизнес класата на авиокомпанията, която разполага с още по-удобни извивки за допълнителен комфорт.

Дизайнът на тази седалка се основава на  моделът 3 „F“s.

Първото “F” е за Full Flat, т.е. седалката се трансформира в истинско легло с дължина почти два метра.

Второто “F” е за Full Access - всеки пътник разполага с директен достъп до пътеката.

Третото “F” е за Full Privacy, гарантираща оптимално уединение. Новата плъзгаща се врата позволява на пътниците да са в своето напълно лично пространство, далеч от погледите на останалите. За да се създаде по-голямо усещане за близост за двама, пътуващи заедно, седалките, разположени в средата на кабината, вече са оборудвани с подвижен централен панел. Той може да се спуска и така създава приятно споделено пространство. Креслото разполага и с широк 17,3-инчов 4K екран с висока разделителна способност и функция против отблясъци, снабден със слушалки за намаляване на шума, с нова Bluetooth връзка, позволяваща на пътниците да използват собствените си безжични слушалки, както и няколко контакта.

Подплатата на седалката придава усещане за мекота и уют. Вълна, матиран алуминий, френска кожа са благородните, меки и естествени материали, избрани от Air France за производството на самолетните седалки. Пътниците могат да видят и осветен знак на крилатия морски кон, символ на авиокомпанията, олицетворяващ мита за нейното създаване и богатата и история.

От септември 2022 г., авиокомпанията ще разполага с 12 новооборудвани самолета, като в последствие всички самолети за дълги разстояния ще предлагат този комфорт с 48 места в Business класата.

Air France също така инсталира най-новите си Premium Economy (48 места) и Economy (273 места) седалки на борда на тези самолети. Всяка кабина е елегантно декорирана в характерните за марката цветове: тъмносиньо, бяло за светлина и контраст, както и щрихи на червеното.

Наречен "Fontainebleau", първият самолет, оборудван с тези нови седалки и WiFi, ще лети до JFK (Ню Йорк) тази есен. 

В бизнес кабините, водещи френски готвачи със звезди Мишлен се редуват, за да предложат селекция от вегетариански менюта, както и рафинирани ястия от месо, пиле и риба. В Premium Economy клиентите вече се наслаждават на по-специална храна. В Premium Economy и Economy кабини всички ястия са сертифицирани по Nutri-Score A или B.

До края на 2022 г. на всички полети от Париж компанията ще предлага месо, млечни продукти и яйца от френски произход, риба от устойчив риболов, избор от вегетариански ястия и ястия, които са изцяло приготвени във Франция. Компанията ще предлага детски и бебешки менюта, изцяло приготвени от био продукти.

В борбата срещу разхищението на храна Air France постепенно въвежда опцията клиентите да изберат предварително своето основно ястие в бизнес класа още преди пътуването. Тази услуга съчетава гарантиране на избора на клиента и по-рационално потребление. Компанията се ангажира да рециклира и да елиминира 90% от пластмасовите продукти за еднократна употреба на борда, като това се очаква да се случи до началото на 2023 г. За постигане на тази цел Air France продължава да разработва екологично насочени продукти, които се произвеждат от биоматериали на основа на багас и целулоза. И накрая предметите, които вече не могат да се използват на борда, се даряват на благотворителни организации.