fbpx Бахамите - райските острови | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Бахамите - райските острови

Бях на Бахамите през 2015-та и когато си помисля за там в ума ми се явяват картини на райски острови, кристално сини води и плажове с най-белият пясък, който можем да си представим...

Намирайки се на север от Карибите, на архипелаг със 700 уникални острова, топлото време, културните и развлекателните възможности, правят Бахамите идеалното място за една истински екзотична почивка. 

Аз лично бих се върнал отново, поради няколко причини. Вижте ги:

Вкусна бахамска храна

Бахамската кулинария определено не е най-известната в света, но само ако попаднете там ще разберете, че местната храна е наелектризираща комбинация от южноамерикански (царевичен хляб, грах и ориз) и карибски вкусове (пикантни морски дарове). Рапаните са национална храна и много местни майстори-готвачи са усъвършенствали приготвянето им в различни ястия, като супа с рапани, питки или дори пица с рапани. Всички обитаеми острови на Бахамския архипелаг имат впечатляващо разнообразие от изискани ресторанти, заведения за хранене и кафенета, измежду които може да избирате. И няма да останете разочаровани.

Изобилие от слънце

Няма лошо време за посещение на Бахамските острови - тук е повече от топло през цялата година и температурите рядко падат под 15 градуса. Въпреки, че има дъждовен сезон от май до юни, дъждовете рядко са непрекъснати. Островите остават сравнително топли, което ги прави идеалното място за отпускане под галещите слънчевите лъчи.

Шнорхелинг и гмуркане

Има 2-3 места в света, в които като погледнеш белия пясък и тропическо сините води и оставаш без думи. Едно от тях е Бахамите. С кристално чистите води и разнообразен морски живот, рифове и останки от корабокрушения, това е една от водещите дестинации в света за гмуркане и шнорхелинг. 

За всички, които отиват за първи път

Бахамските острови имат богата история и редица интересни забележителности за туристите. Част от паметниците, които си струва да видите са Паметникът на Колумб, плантацията Аддерли, музеят на Лонг Айлънд и синята дупка на Дийн - подводна яма, образувана от различни карстови процеси, където морското равнище рязко се променя и след спускане на 20 метра дълбочина, дупката се разширява значително в пещера с диаметър 100 метра. 

Насау - Шопинг на воля

Множеството острови на Бахамския архипелаг, дават множество възможности за посещение и пазаруване. Има хиляди магазини, пазари и занаятчийски центрове, които разполагат с разнообразие от продукти, а посетителите им винаги си тръгват с широки усмивки и пълни чанти. Пури, ром и бахамски ризки с къс ръкав са задължително в списъка ви с покупките. :)

Плуващите прасета

Това са известните плуващи прасета от Екзума. Богати и популярни личности от цял свят се стичат по бреговете на Бахамите, за да видят облизо една от най-необикновените и завладяващи животински дейности. А ентусиастите сред тях, уверявам ви, никак не са малко – доста вече поплуваха свободно с тези необикновени прасета, които иначе са много дружелюбни.

Бахамските острови са много, ако имате възможност посетете повече от един

Архипелазите са нещо много вълнуващо – безброй острови с кипящ живот и богато биоразнообразие. Тук, на Бахамите, островите са около 700 - от тях 30 са обитаеми, което ги прави идеално място за пътуване по между им. Столицата Насау е най-популярната дестинация за круизните кораби, а пък и тук се намира хотел Atlantis. От Насау можете лесно да пътувате до малките острови, всеки от които е уникален с нещо специлано. С лодка, ферибот или вътрешни полети - повечето острови са на час разстояние.  

Плажовете с розов пясък

Пример за изключителната природна красота на Бахамските острови са известните плажове с розов пясък. Според изследователите светлорозовият оттенък на пясъка се получава от хиляди миниатюрни парченца корали, черупки и калциеви карбонатни минерали, оставени от фораминифера (мънички морски същества с червени и розови черупки), които живеят в кораловите рифове, заобикалящи плажа. Harbour Island, един от 700-те Бахамски острова, има един от най-прекрасните плажове с розов пясък в света.

Бахамите са известни с красивите си и луксозни крайбрежни хотели. The Beach Tower at Atlantis, Paradise Island, Grand Hyatt и Breezes Resort са няколко от най-популярните хотели. Хотелите на Бахамските острови са усвоили изкуството да предоставят услуги от световна класа. Не рядко около вас ще видите световни знаменитости, като Рияна, Мадона и Гуинет Полтроу.