fbpx Рим и Ню Йорк - дестинациите, които винаги ще са на върха | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Рим и Ню Йорк - дестинациите, които винаги ще са на върха

През изминалата година над 900 милиона туристи са пътували в чужбина, а през 2023 г. се очаква туризмът да достигне 80 до 95% от нивата преди пандемията – според Световната организация по туризъм на ООН.

За тези, които вече планират своето пътуване, LG GALLERY препоръчва два града, които олицетворяват стремежа на елегантната серия телевизори да съвмести най-доброто по отношение на изкуство и технологии, като същевременно предоставя уникална стойност на потребителите. Такова преживяване крият и градовете за своите посетители.

 

Вечният РИМ

Великолепният Рим е сред най-красивите и завладяващи градове в света с неговите несравними древни съкровища и историческо наследство. Разположен в средата на италианския полуостров, Рим е нежно наричан от римляните „Вечният град“, носещ тяхната вяра, че каквото и да им предстои, градът ще остане там завинаги. Всъщност няма по-добро място да тръгнете на културно и историческо пътешествие от легендарните улици на Рим, които притежават вечна красота.

Носещ духа на безупречната хармония между прецизната изработка и технологичния напредък, този славен град винаги успява да вдъхнови посетители от цял свят със своята влиятелна архитектура, емблематично изящно изкуство и историческо наследство. Всеки, който има достатъчно късмет да стъпи тук, ще се бъде удивен от експертно запазените древни реликви и шедьоври, разпръснати из целия град.

Разходката в такава историческа обстановка е също толкова образователна и отваряща очите, колкото обиколката на някои от най-великите музеи в света. Има само едно място, където да се потопите в хилядолетна история в града, който Юлий Цезар, Спартак и Август някога са наричали дом.

Някога храм, построен в чест на римските богове, най-величественият Пантеон сега стои като красива католическа църква и напомняне за забележителната архитектурна мощ на една от най-страхотните империи в историята. Империя, успяла да предефинира значението на красотата чрез напреднала римска технология, далеч изпреварила времето си. Използването на висококачествен бетон, безупречното внимание към детайла и перфектната пропорционалност са запазили прекрасно 2000-годишния Пантеон, най-големия не подсилен бетонен купол в света.

Зад невероятната красота на фонтана Треви, най-известния воден обект в Рим, също е въплътена иновативната технология от древни времена, която в продължение на 400 години е помагала на града да доставя чиста вода от извор на 13 мили.

Това е етосът на изкуството и технологията, който служи като безкраен източник на вдъхновение, който притежава Рим. Изкуството и технологиите са дълбоко залегнали и в LG като бранд, именно затова и другата продуктова линия телевизори - LG SIGNATURE избира да си сътрудничи със световноизвестната опера La Scala, като така почита майсторството, иновацията и вдъхновението

Градът на силния дух и спринта - НЮ ЙОРК

Втората дестинация безспорно е най-зареждащият град на планетата, гъмжащ от хора през цялата година. Модерният център на световната икономика и символ на просперитет и вечна естетика - Ню Йорк процъфтява с живот и страст. Градът, който никога не спи, продължава да омагьосва и вдъхновява милиони хора чрез невероятното умение да развива човешки потенциал и възможности.

В Ню Йорк човек незабавно се сблъсква със свят на безкрайно движение, разнообразие и вдъхновение, заедно с набор от емблематични забележителности, на които да се възхищава - от Статуята на свободата и бетонната джунгла до множеството музеи, театри и художествени галерии. Богата на културно и етническо разнообразие, електрическата атмосфера на Ню Йорк е вечен стимул на креативността и вдъхновение на иновациите за хора от най-различни сфери.

Воден от динамиката на изкуството и технологиите, Бруклинският мост в Ню Йорк е емблематична и задължителна забележителност. Той също така бележи едно от най-големите архитектурни постижения на 19-ти век, благодарение на инженерните открития, които му позволяват да премине през Ийст Ривър и да свърже Манхатън и Бруклин. От построяването си преди 140 години мостът-колос пленява посетителите с ненадмината гледка на обширни пейзажи.

Емпайър Стейт Билдинг е друго необикновено място - високият 102 етажа небостъргач, който държи рекорда за най-висока сграда в света от 1931 до 1970 г., най-ясно показва умението на Ню Йорк да надскача границите. Площадката му за наблюдение открива възхитителна гледка към несравнимия силует на града.

Рим и Ню Йорк подчертават хармонията, постигната в резултат на обединението на изкуството и технологиите. Именно съчетанието на най-доброто от естетиката и майсторството вдъхновява и LG при създаването на неповторимите LG GALLERY модели – вдъхновение, което брандът иска да предаде нататък, като изпълнява мисията си за търсене на напредък и хармония.