fbpx HERITANCE AARAH – 5-звезден премиум лукс на Малдиви, в който времето спира | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

HERITANCE AARAH – 5-звезден премиум лукс на Малдиви, в който времето спира

Когато Господ създавал Земята, най-накрая застанал над средата (разбирай Екватора), бръкнал в торбата, но били останали само малки камъчета. Те обаче блестели като скъпоценни и той ги хвърлил във водната шир. „Все нещо ще стане от тях…“, си казал. И така се появили Малдивите, които днес са истински диаманти и са в мечтите на всеки пътуващ и символ на „Ваканцията на живота“. Днес тези 1196 коралови острова, обединени от 26 атола, от които обитаеми 203 и туристически около половината, гостоприемно посрещат туристи целогодишно във вечното си лято, като се надпреварват да създават условия за почивка, които често надминават представите.

Снимки: авторът 

Пясъкът е ослепително бял и фин

Ние обаче се отправяме към един от най-новите комплекси, построен през 2019 г. и разположен на целия остров Raa от 45 дка., собственост на една от големите световни туристически вериги в Азиатския свят Adaaran.

Залезите понякога са повече от магични

Добре дошли HERITANCE AARAH!

Ще започна от там, че всички снимки, които сте виждали от Малдиви са абсолютно истински и цветовете са съвсем реални, дори в действителност още повече. Тук просто фотошоп не е нужен!

За снимките от Малдиви няма нужда от фотошоп - всичко е реално

В ранното утро около 5.45 ч. отварям едното око и от спалнята на вилата ни, през стъклената предна стена и двете тропическите дървета, които правят сянка на дървената веранда, виждам синьото на Индийския океан, а слънцето вече високо се е издигнало. Истински магнит. Бързо слагам бански (на островите не се допускат нудисти), правя 15 крачки в пясъка и влизам във водата, която е кристална и спокойна като езеро. На големия бял плаж няма никой, тишината е уникална и съм единствената, която я нарушава, докато плувам с цветните риби около мен…

Това не е начало на романтичен филм, а абсолютна реалност, в която се влюбих и повтарях всяко утро, за да не губя от времето, за което тук казват „No shoes, no news”. Пълна безметежност – след няколко дни вече не знаех кой ден и дата е, а за времето се ориентирах по слънцето.

Към 9 ч. личният ни иконом Кунал (всяка вила има собствен иконом) ми пише любезно на What’sApp дали имаме нужда от нещо, искаме ли да ни закара на закуска с бъгито (превозът на туристическите острови е с електрически бъгита, въпреки, че разстоянията са абсолютно пешеходни) и каква програма ни е приготвил, като например – масаж, разходка из острова, разглеждане на водните вили, шнорхелинг, дегустация на вина, дегустация на шиша, обяд в Ralu (любимият ми ресторант), който е над водата и с прекрасен изглед към океана, единият ръкав с водни вили, основния бар и инфинити басейна пред него.

Денят обаче започва с бавна закуска до 10 ч. в ресторант Ranba на пясъка и изглед към океана, където рогът на изобилието се е изсипал – 5-6 вида яйца (пошираните бяха един път), колбаси, всякакви сладости, млека, екзотични плодове, натурални сокове, десерти, класни чай и кафе. Кухнята е както европейска, така и една част индийска (обяснимо заради близостта с Индия). Под сянката на ресторанта, който на практика е на открито и зареяни в синевата, може неусетно да минат два часа…

Красота под водата

Но денят е в очакване. Вземаме маска, шнорхел и плавници, и се впускаме на оглед в подводната шир, в близост около водните вили (ако не можете да плувате, ще ви дадат жилетка и спокойно може да се наслаждавате на изключителните гледки). Около нас обикалят всякакъв вид и цвят големи, малки, средни риби и дори цели стада, които, като че ли не се притесняват от присъствието ни. Морското дъно е покрито с невероятни корали. Може да откарате няколко часа. Още по-силно преживяване е да плувате заедно с големите черни манти – за него трябва да си резервирате предварително час, в който яхта да ви откара до специално място в океана. Имате възможност и за всякакви водни спортове – гмуркане с акваланг, водни ски, кайт и уиндсърф, кану…

Изкуство на коктейлите

След тези преживявания е време за един коктейл в основния бар с инфинити басейн до пясъка и на 10 метра от водата. Тук напитките са от най-високо качество, а миксирането им е истинско изкуство, поднесено по най-елегантен начин – очите и небцето се пълнят. Ако вече ви е домързяло и сте се отпуснали, може да си поръчате за обяд да ви направят на място пица, снакс или сандвичи и да не ходите до някой от ресторантите (общо 6).

Аз, както казах и по-горе, се влюбих в Ralu, където правят феноменални стекове, агнешки ребърца, прекрасни скариди, калмари и октоподи със сосове. В комбинация с прохладния бриз, фантастичното обслужване и добре охладена класна бира или просеко, може доста време да се прекара.

Вилата е 92 кв.м., на самия пясък, стъклени стени, веранда, шезлонги, разточително големи бани, вкл. и на открито

Следобед мързелуваме пред вилата – освен голямата лежанка, имаме два шезлонга на верандата и два на самия плаж. На съседите са на 25 м. разстояние от нашите. Изобщо понятието „навалица“ тук не съществува, за каквото и да е. Минибарът (далеч от стандартните хотелски представи) е зареден плътно с няколко вида безалкохолни, сокове, вино, шампанско, две бутилки по желание твърд алкохол, отлично кашу, шоколади, както и премиум кафе и чай. И това се попълва всеки ден до пълно.

Приятно размързеливени след обеда, се прибираме за следобедна дрямка в приятно охладената вила, голяма 92 км. м. (само банята е ок. 20 квадрата, като единия от душовете е на открито сред природата). 

Кулинарни шедьоври

Привечер Кунал ми пише, че ще дойде с бъгито да ни вземе, за да отидем за вечеря в ресторант Ambula, където предлагат 8-степенно авторско меню от Шри Ланка, истинско произведение на изкуството, а сервирането му е цял спектакъл.

Другата вечер сме в ресторант Ginifati, който е разположен на самия пясък и само на метри от водата. Масите са на разстояние (изобщо тук личната свобода е на пиедестал), всяка под палмова шатра. Сервират впечатляваща морска храна, вкл. и омари (които се поръчват допълнително).

Вечерята сред пякъса край плажа е много романтична, за специални поводи могат да подготвят маса и съвсем до водата

След вечеря се наслаждаваме на поредния коктейл на бара, където има DJ и вечерна музика. Но като цяло купоните с шум ги няма и ако търсите неспиращият екшън на Миконос, например – Малдивите не са вашето място. Тук основните понятия са – почивка, спокойствие, тишина, върховен лукс.

Живот над водата

Когато стане въпрос за Малдиви, първите асоциации са вилите, накацали върху океана. На Heritance те са 150, разположени в тюркоазена лагуна с фантастична гледка и разпределени в два ръкава, като по средата са свързани с дървена алея. Всяка вила пази своята интимност, като има собствена тераса, собствен басейн и стълба, от която директно влизате в океана.

Минибарът във водните вили се зарежда всеки ден

Обзавеждането е изключително луксозно, минибарът е още повече зареден, а привечер, докато се отпускате във ваната, може да наблюдавате най-красивите залези, в които се преплитат теменужени и портокалови нюанси, особено ако преди това е минала кратка буря. Изобщо тропическите бури са нещо нормално, но както идват бързо, така и си отиват за минути, като с нищо не се променя атмосферата. Температурата и на въздуха и на водата са почти еднакви – около 28 градуса.

Всяка водна вила има собствен инфинити басейн и стълба към океана

Premium all-inclusive

Heritance Aarah предлага за всяка вила Premium all-inclusive преживяване и гарантира ваканция, която ще запомните завинаги. Тук откривате съчетанието на традиционната култура и естетика с най-високо ниво на лукс, обслужване, което трудно ще намерите на друго място по света, кухня, която гали небцето, сътворена от шефове, носители на световни отличия, специална селекция висококвалитетни спиртни напитки и вина.

Един път живеем и си заслужава приживе да видим Рая.

Heritance Aarah приема гости целогодишно - лятото е вечно! Повече може да откриете ТУК

Дългият над океана инфинити басейн