fbpx Историческото сливане на Dell и EMC приключи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Историческото сливане на Dell и EMC приключи

Dell Technologies обяви приключването на придобиването на EMC Corporation, създавайки по този начин уникална група бизнеси, която предоставя основната инфраструктура на организациите, за да изградят своето дигитално бъдеще, да трансформират ИТ сектора и да защитят своя най-важен актив – информацията. Тази комбинация създава лидер на пазара, оценен на 74 милиардаi щатски долара, с разширяващо се технологично портфолио, което разрешава сложни проблеми за клиентите в най-бързо развиващите се сфери на индустрията – хибриден облак, софтуерно-дефиниран център за данни, конвергирана инфраструктура, платформа като услуга (PaaS), анализ на данните, мобилност и киберсигурност.

Когато сделката приключи на 7 септември 2016 г., акционерите на EMC получиха 24.05 долара за акция в брой в допълнение към целеви акции свързани с част от дяловото участие на EMC във VMware. Въз основа на изчисления брой акции на EMC, акционерите на EMC са получили 0.11146 акции от новите целеви акции (NYSE: DVMT) за всяка акция на EMC. Стойността на целевите акции може да се различава от пазарната цена на VMware, предвид различните характеристики и права на двете акции.

Dell Technologies обслужва 98% от компаниите в списъка Fortune 500 и включва няколко водещи на пазара бизнеса. Двата най-големи и известни са бизнесът за клиентски решения на Dell и бизнесът за инфраструктурни решения на Dell EMC, като и двата се поддържат от Dell EMC Services. В допълнение към това, Dell Technologies включва Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream и VMware. Тази уникална структура комбинира фокуса и иновацията на стартъпа с глобалния мащаб и обслужване на голямото дружество. Мащабът на Dell Technologies ще ѝ даде възможност да предоставя повече иновации и инвестиции в научни изследвания и разработки, продажби и маркетинг, обслужване и поддръжка, както и да предоставя по-ефективни и рентабилни решения на клиентите. Освен това, компанията ще оповестява публично своите финансови резултати, като същевременно е частно управлявана, което ще й даде възможност да фокусира по-успешно инвестициите върху екосистемите на своите клиенти и партньори в дългосрочен план.

Майкъл Дел, председател и главен изпълнителен директор на Dell Technologies, каза: „Ние сме в зората на следващата индустриална революция. Нашият свят става по-интелигентен и по-свързан всяка минута и в крайна сметка ще стане изключително обвързан с необятния Internet of Things, проправяйки път за нашите клиенти да правят забележителни неща. Затова създадохме Dell Technologies. Ние имаме продуктите, услугите, таланта и глобалния мащаб, за да бъдем катализатор за промяна и да насочваме клиентите, големи и малки, по техния дигитален път.“

Dell Technologies съчетава силата на Dell за излизане на пазара при малкия бизнес и средноголемите клиенти и силата на EMC при големите дружества, като представлява лидер на пазара в много от най-важните сфери с висок растеж на пазара на информационни технологии, оценяван на 2 трилиона щатски долара, включително позиции на „Лидер“ в 20 класации на Gartner „Magic Quadrants“ и портфолио с повече от 20,000 патента и приложения.