fbpx Да изгоним лошото настроение през зимата - уикенд експедиция Volvo | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да изгоним лошото настроение през зимата - уикенд експедиция Volvo

 

Когато навън температурите са минусови, а светлата част от деня е така оскъдна, най-добрият начин да се преборим с лошото настроение и липсата на витамин D са спортовете на открито. А те никак не са много, като изключим ските, сноуборда, кънките на лед. Ние обаче се отдаваме на друго удоволствие – езда. През зимата тя има едно предимство - раздвижва абсолютно всеки мускул в тялото без изключение. И въпреки, че понякога клинът може да хване ледена коричка, а миглите и ноздрите - скреж, разходката с кон сред зимната планина е преживяване, което не е за изпускане. И изключително подходяща за уикенд занимание, а тази зима ви предлагама три идеи за почивните дни с Volvo. Затова палим колата и отиваме сред природата, в планината, в конна база „Адгор”.

 

За да сме сигурни, че няма за имаме проблеми по пътя избираме мощният XC90 и то в хибридната версия. Така дори красивият път между софийските села Бистрица и Железница, ако е заснежен, ще сме сигурни, че ще го минем безпроблемно. Докато пътуваме тестваме различните режими - Power, електрически режим Pure и балансирания режим Hybrid. Табунът под капака от 390 к.с. иT8 Twin Engine plug-in хибридната технология ни дават възможност да изминем и около 40 напълно екологични електрически километри и в същото време е готов да се надбягва с расовите жребци. Естествено, "екологичното" движение с 0 вредни емисии много зависи от стила на каране, но пък състезанието със себе си да печелиш километри е много мотивиращо да бъдеш разумен шофьор. Хубавото е, че когато се спускаме към "Адгор", успяваме да използваме рекупериращата енергия за зареждане на батерията. 

 

В базата се предлагат уроци по езда както за абсолютно начинаещи, така и за напреднали ездачи. Ако сте начинаещи, е изключително важно да се доверите на опитен инструктор, който да ви въведе в тайнството на ездата по възможно най-лесния и пряк път. Разбира се, всеки случай е индивидуален, но има някои основни правила, на които само добрият професионалист може да ви научи. Такава е Ана Елазова от конна база “Адгор”.

 

“Обичам природата, конете, предизвикателствата... Конете са едни от най-красивите и чисти животни, от които човек може да черпи енергия и да се учи много. Конете ни учат на търпение, карат ни да бъдем себе си, да бъдем истински. Само така можем да изградим истинско партньорство със самото животно. С тях няма лицемерие, няма фалш. Нещо повече – конете ни помагат да развием инстинкта си за наблюдение и самонаблюдение, за анализиране на всяка ситуация.”, споделя Анна.

 

И не забравяйте - даже в най-лютите дни от зимата - някъде, в някой бокс, един жребец би бил адски щастлив, ако го изведете на кратка разходка.

 

Конна база “Адгор" се намира в непосредствена близост до София, в изключително красив екологично чист район с вълнуваща панорама към четири планини - Рила, Верила, Витоша и Плана. www.adgor.bg

 

Уникалните Т-образни светлинни подписи на XC90, които представляват стилизирания чук на бога на гръмотевиците Тор дават изключително присъствие на автомобила както през деня, така и през нощта. А табунът под капака от 390 к.с.,T8 Twin Engine plug-in хибридната технология, която ни дава възможност и да изминем около 40 напълно екологични електрически километри, е готов да се надбягва с расовите жребци от конната база.

 

Изработен от шведския кристал Orrefors, този много специален скоростен лост е истинско бижу.

 

Конна база „Адгор" е първото място в България, където са въведени методите и практиките на Natural horsemanship (естествени отношения между човека и коня), работата от земя с конете и обучението им, основаващо се на естествените им взаимоотношения в стадото. Това е единственото място в България, където ездачи и коне се обучават в Western езда. Основните дисциплини от Western ездата: Трейл (Trail), Роупинг (Ranch roping) и Рейнинг (Reining).

 

снимки: Ина Георгиева и "Адгор"