fbpx Антон Попов, СПА комплекс „Белчински извор“ – 4 години след началото, държим нивото като от първия ден | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Антон Попов, СПА комплекс „Белчински извор“ – 4 години след началото, държим нивото като от първия ден

През август един от популярните и класни в страната комплекси „Белчински извор“, в близост до Самоков и Боровец, с прекрасна гледка към Рила планина отпразнува 4-тия си рожден ден. В чудесния летен уикенд лоялни клиенти, както и нови такива, се насладиха на приятни часове край откритите басейни и минерални топила, а вечерта заря освети небето и всички опитаха от вкусната торта, сътворена от кулинарния екип на ресторанта.

По повод празника, Антон Попов, управител на комплекса сподели специално как успяват да поддържат високото ниво на обслужване.

Знаете ли, един хотел е като да поканиш гости в къщи. Искаш те да се почувстват добре, уютно, да им предложиш пантофки, да им е вкусно, да харесат музиката, която си избрал и накрая като си тръгнет да кажат – „Ей, беше страхотно, ще дойда пак!“

За да поддържаш това, се изискват много и постоянни усилия, до най-малкия детайл. Да накараш гостите да усетят една хотелска база, като у дома, да имат удобни матраци и възглавници, а после да се насладят на истински класна храна е висш пилотаж. За всичко това трябва да намериш персонал, който да обучиш. Знаете, че проблемът с намирането на качествени хора в туризма е глобален и България просто няма откъде да ги намериш, ако не полагаш лични усилия, за да ги обучаваш. Някога  е имало училища по туризъм, после стажове, сега това го няма“.

За 4-тия рожде ден рилското небе бе озарено от празнична заря за гостите на комплекса

Докато разговаряме с Антон по обедно време във фоайето в неделния ден, доста от хората освобождават стаите и тръгвайки си, специално спират при него усмихнати, за да кажат: „Беше супер, задължително ще дойдем пак“. Искрено изненадана съм от тази реакция, като имам предвид, че хейтът ни е национален спорт…

Много хотели се отварят, но нямат персонал“, продължава Антон. Понякога се чудя дори как се нагърбват тези бизненесмени да влагат милиони, да отварят нови хотели? Отваряш, предизвикваш интерес, защото си нов, после той спада и край. На един хотел пикът му е 3-тата година. Аз искрено се гордея, че на 4-тата година, успяваме да задържаме нивото и интереса с добрата база и обслужване, вкусна храна и минерални басейни. Благодарен съм на десетките лоялни гости. Годишната ни запълняемост е 61%, което за ваканционен комплекс е много добре“.  

Целият комплекс е разположен на терен от 120 декара. Хотел “БЕЛЧИНСКИ ИЗВОР” разполага с 33 двойни стаи, 1 стая за хора намалена подвижност, 5 делукс, 7 апартамента и 1 президентски апартамент. Всички те имат целогодишно прекрасна гледка от терасите през цъфналите мушката към зелените върховете на Рила и насреща към Цари Мали град или през зимата, към снежните писти.

Заедно с това комплексът има и 10 бутикови вили, изградени от различни материали, всяка с по две студиа, които създават уюта на красив дом.

Външния басейн на комплекса е с чудесна гледка, а барът до него предлага голямо разнообразие от ободряващи коктейли през летните дни.

Вечер в ресторант „Изворът“ може да се насладите на отбрани ястия както от българската традиционна кухня, така и от европейската.

В ранното лятно утро, когато слънчевите лъчи огряват градините и басейните на комплекса, те прегръща свеж хлад, а от минералните горещи топила долу се издига пара. Не ти остава друго, освен да се потопиш в размекващата топлина преди закуска. Зимно време дори е още по-предизвикателно и приятно.