fbpx Ресторанти във Виена въвеждат почасов престой | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ресторанти във Виена въвеждат почасов престой

Все повече ресторанти във Виена правят резервации само за ограничено време. В определени заведения можете да резервирате маса само за час и половина. Някои гости са изненадани и недоволни, но от Виенската стопанска камара обясняват, че проявяват пълно разбиране към собствениците на заведения за хранене.

Много от популярните ресторанти са сред първите, които въведоха този тип резервации. Резервации за определен часови диапазон се правят и на празници, когато заведенията очакват повече гости. Стопанската камара определя тази система като типична рожба на епохата на цифровизацията, защото все повече хора резервират онлайн. Доскоро всички резервации се правеха по телефона и на клиентите се обръщаше внимание, че времето за престой в ресторанта е ограничено.

Системата за онлайн резервации с часово ограничение не позволява личен разговор, но в нея ясно е посочено максимално разрешеното време. Много хора са разочаровани и недоволни, но по този начин ресторантите могат да използват една маса два пъти на вечер.

Това правило важи в най-голяма степен за резервации в по-ранните часове, затова от Стопанската камара съветват да се избират по-късни часове за вечеря или питието след вечеря да се пие на бара в ресторанта.