fbpx Софтуерен гигант разширява базата си в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Софтуерен гигант разширява базата си в България

eCommera, водещ доставчик на софтуер за електронна търговия, улесняващ вземането на решения и управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори и търговски представителства, обяви, че компанията си осигурява допълнително финансиране на стойност 41 милиона долара. Средствата са част от т.нар. трети рунд на инвестиции и са едни от най-големите в своята категория.

Средствата ще бъдат използвани за глобалното разрастване на компанията, включително в България, и за разработка на следващо поколение интелигентни решения, специално за ритейл пазара. Инвеститорите виждат бъдещето на 15 трилионния пазар именно в тези решения, които комбинират аналитичните услуги в големите масиви от данни със софтуер, работещ едновременно онлайн, на мобилни устройства и като инсталация на ниво операции. По този начин търговците получават уникална възможност да оптимизират разходите си и увеличат печалбата като продават и осигуряват безпроблемно изпълнение на поръчките във всяка една точка по света.

"Новината за допълнителното финансиране и доверието на инвеститорите идва закономерно вследствие отличното развитие на компанията през последните три години. Изключително сме щастливи от факта, че съществен принос за това има и българският екип на eCommera, който е най-големият за компанията.» каза Слави Славов, Мениджър на eCommera за България. "Инвестицията ще стимулира разрастването на компанията във всички локации, включително и в България.”