fbpx Стартира нов бизнес модел за домашна помощница | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира нов бизнес модел за домашна помощница

Нова услуга за българския пазар набира скорост. Gomamma е в помощ на всяка домакиня, майка, работеща жена, семейства, бизнес мъже и компании, които имат нужда от помощ в поддържането и почистването на дома и офиса. Услугата предлага домашна домакиня за 4 часа на ден за почистването на дома и офиса.

Бизнес моделът е изцяло онлайн, като всеки сам избирате удобен ден и час за да поръча домашна помощница. Всяка домакиня е снабдена с профил в системата, до който достига чрез служебен таблет. От там може да види ангажиментите си за следващия ден. Системата до голяма степен сама организира и менажира основните процеси на работата. Липсата на необходимост от субективни действия и решения в основните процеси ограничава възможностите за субективни грешки и слабости, което пък гарантира високо качество дори при голям мащаб на бизнеса.

След всяко посещение клиентът получава имейл с апликация, чрез която за няколко секунди оценява работата на домакинята. Освен, че оценките пряко влияят на възнаграждението на домакините, те се обобщават в рейтинг. Всяка домакиня се стреми да има висок рейтинг, тъй като системата разпределя автоматично новите поръчки на първата свободна домакиня с най - висок рейтинг. Тяхното месечно възнаграждение може да бъде увеличено с до 40% в зависимост от оценките, които те получават. Домакините работят с материали и консумативи на клиента и извършват услуги като: почистване, гладене, измиване на прозорци, смяна на чаршафи, измиване на чинии, простиране и др. (без пране и готвене).