fbpx Обсъждат създаването на българо-френско училище за туризъм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обсъждат създаването на българо-френско училище за туризъм

Как България да използва френския опит по отношение на изграждане на дългосрочна стратегия за развитие на туризма, особено при изграждане и управление на зимните курорти и ски туризма бе дискутирано в Париж по време на 35-то издание на международния туристически салон Top Resa. Ресорният министър Бранимир Ботев и министъра на туризма, търговията и занаятите на Франция Силвия Пинел коментираха също и идеята за създаване на френско-българско училище за подготовка на кадри в областта на туризма.

Френският министър на туризма, търговията и занаятите посети българския щанд на изложението и разговаря с представителите на туристически фирми. Силвия Пинел получи като подарък традиционна българска ръчно рисувана керамика и шал от естествена коприна.
Потокът от туристи между Франция и България бележи ръст през 2013 година. Близо 70 хиляди французи са посетили нашата страна през първото полугодие и почти същия брой българи са пътували до Франция. Очакванията са за допълнителен ръст до края на годината заради все по-големия интерес на френските туристи към зимните ни ски курорти и главно към Банско.
Общо френските инвестиции в България са в размер на 1,5 милиарда евро.