fbpx Почивката на каравана става все по-предпочитана | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Почивката на каравана става все по-предпочитана

Планирането на лятна почивка на каравана започва още през януари, показват данните на най-голямата българска платформа за онлайн резервация на каравани, бунгала и кемпери у нас Karavni.bg. Както и миналата година, през месец януари се вижда пик в търсенето на подходящо място за почивка или резервация на летен дом за целия сезон.

Общите тенденции, които пазарът показва за предстоящия сезон, според платформата, са следните двуцифрен ръст на резервациите на каравани и бунгала през годината; ръст с около 15% в средните цени на отдаваните обекти за сезона; засилен интерес към workation тенденцията от последните години - все повече хора предпочитат да почиват и работят сред природата от каравана през топлите месеци.

Световните тенденции също потвърждават това – сред очакванията за предстоящия сезон е, че почивката сред природата, далеч от градския шум, ще бъде предпочитан начин за отдих.

Хората ще търсят все повече вариантите за нови преживявания, за съчетаване на спорта и здравето с почивката, за подходяща семейна ваканция, както и възможността за работа от разстояние.

В потвърждение на това през 2022 г. Karavni.bg отбеляза ръст от четири пъти повече резервации през платформата. Най-предпочитаните къмпинги на Българското Черноморие пък бяха „Гардения“, „Градина Еко“, „Кайт Градина“, „Златна рибка“ и „Якото място“.

Karavani.bg привлече миналата година 50 000 евро от Фонда за рискови инвестиции Innovation Capital. Средствата се инвестират в разширяване на технологичния екип, в задържане и повишаване на високото ниво на клиентско обслужване, както и в развитие и експанзия на пазарите в Гърция и Румъния. Партньорството със сходна платформа в северната ни съседка отваря възможността за директно резервиране на кемпери там през Karavani.bg, както и привличане на туристи от Румъния в България. През март се очаква и пускането на подобрена технологична система