fbpx Откъде се прибират българите за празниците? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Откъде се прибират българите за празниците?

Остава по-малко от седмица до Коледа, а летищата в България вече усещат засилен трафик.

От eSky казват, че Германия е държавата, в която явно има най-много българи, които ще се завърнат по родните си места по Коледа. Средната цена за двупосочен билет е една от най-високите – 144 евро. Втората дестинация, от която сънародниците пътуват, е Великобритания, като средната цена на билет в двете посоки е 112 евро. Нидерландия се нарежда на трето място, а средната цена за билет е най-висока –  164 евро за двупосочен. Италия и Испания споделят сходен дял, като средната цена за двупосочен полет варира между 80 и 130 евро. Броят българи, които ще летят от Франция, Белгия и Австрия, също е подобен, а средната цена за билети е между 95 и 130 евро.

И тази година българите пътуват главно с нискотарифните авиокомпании, като техният дял е цели 70%. Следвани от българският превозвач Bulgaria Air с 12 %. Lufthansa, Austrian Airlines, easyJet са също сред петте най-предпочитани и използвани авиокомпании, като техният дял варира между 4 и 9%.

Анализът показва, че въпреки че има много българи, които работят и учат в чужбина, всички те желаят да се приберат за празниците, да видят своите близки и да използват времето за една пълноценна почивка с роднини и приятели.