fbpx 15 хил. евро за студентски бизнес проект | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

15 хил. евро за студентски бизнес проект

Студентска компания, която представи иновативен проект с голям бизнес потенциал ще може да получи 15 000 евро на няколко транша под формата на директно подпомагане, за обучение и за постигнати резултати от автомобилната марка Хюндай, която тази година е партньор на прогтрамите на Джуниър Ачийвмънт в България. Отборът победител ще бъде определен на 5 юни по време на мащабния форум „Изгряващи звезди”, провеждащ се под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

За наградата „Брилянтен млад предприемачески екип” и финансовия стимул може да се състезават всички студентски компании, регистрирали се в платформата за участие в инициативата „Изгряващи звезди”. Младите екипи трябва да представят цялостна концепция, в която да фигурира дейността на Start-up-a, устойчивостта на проекта и мотивация на предприемачите за реализирането му. Специално жури от представители на Хюндай ще оцени бизнес идеите по следните критерии – бизнес потенциал на идеята, очакван финансов растеж, обществено приложение и влияние и креативност.

Събитието е кулминация на обучението на младежите по програмите „Учебна компания” и „Учебна компания за студенти”. В рамките на учебната година участниците основават своя учебна фирма по модел на дружество с ограничена отговорност като набират дялове помежду си. Следвайки модела на „учене чрез практика” екипът генерира бизнес идея, организира работата във функционални отдели, провежда маркетингово проучване, разработва прототип на продукт/услуга, подготвя бизнес план и осъществява продажби.