fbpx Негован Йосифович е новият изпълнителен директор на Силвър Стар от началото на 2024 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Негован Йосифович е новият изпълнителен директор на Силвър Стар от началото на 2024 г.

След седем успешни години Ролф-Юрген Заерле напуска поста на главен изпълнителен директор в Силвър Стар, (представлява марките Mercedes-Benz, SETRA, FUSO и INEOS Grenadier в България) на 31 декември 2023 г. От началото на 2024-та компанията ще се ръководи от управляващ съвет начело с Негован Йосифович като изпълнителен директор. Д-р Йоаким Шмид, доказал се професионалист с над 40-годишен опит в централните структури на Даймлер, ще продължи да съветва компанията като зам.-председател на съвета на директорите.

Ролф-Юрген Заерле спомага за основаването на компанията през 2017-та и оттогава е начело й като има ключов принос за развитието на дилърската мрежа и налагането на марката Mercedes-Benz в България. Избран е да ръководи бизнеса заради дългогодишния си международен опит в автомобилната индустрия в продължение на три десетилетия и на няколко континента.

„Истински горд съм с резултатите, които успяхме да постигнем в последните 7 години. Щастлив съм, че бях част от трансформацията на автомобилния сектор и с екипа написахме нова страница в историята на марката в България“, споделя Ролф-Юрген Заерле.

„Изключително благодарни сме и горди от усилията и енергията, които г-н Заерле вложи в създаването и развитието на компанията. Неговата всеотдайност от ден едно допринесе за високите ни резултати. Под негово ръководство реализирахме множество успешни и иновативни проекти, които са еталон за пазара в Европа. Най-големият от тях безспорно бе изграждането на новия ни модерен мултифункционален продажбено-сервизен комплекс в София, който открихме през тази година. От името на целия екип на Силвър Стар му желаем успех в бъдещите лични начинания“, заяви председателят на съвета на директорите на Силвър Стар Стивън Уитакър.

Негован Йосифович е част от екипа на Силвър Стар от 2017 година. Той оглавява отделите по следпродажбено обслужване на ниво вносител и за цялата дилърска мрежа на компанията в България. Има над 25 години опит в автомобилната индустрия, 23 от които в структурите на Mercedes-Benz на няколко пазара в Европа, Близкия Изток и Африка. Отговарял е за прилагането на стандартите на немския производител и развитието на услугите в сферата на сервизирането и поддръжката на леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси.