fbpx Глобален софтуерен лидер откри развоен център в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Глобален софтуерен лидер откри развоен център в София

Световният лидер в производството на софтуерни решения за телекомуникационния сектор Comverse откри днес в България своя нов развоен и експертен център - Comverse Center of Excellence. Компанията планира да създаде стотици работни места за най-висококвалифицираните български ИКТ специалисти – програмисти, софтуерни инженери и консултанти, които ще управляват проектите на Comverse в целия район на Европа, Близкия изток и Африка.

„Най-добрият начин за една глобална компания като Comverse да отговори на нуждите на своите клиенти е да бъде близо до тях – не само при реализация на проектите им, но и при развитие на най-подходящите за техния бизнес технологии и решения.”, отбеляза Дени Бернар, старши вицепрезидент и управляващ директор на Comverse за Европа, Близкия изток и Африка. „Ние избрахме България заради близостта на страната до нашите стратегически пазари и достъп до огромнен брой от отлично подготвени професионалисти, с който регионът е известен.”, допълни г-н Бернар.

Центърът в България е регионален оперативен хъб на Comverse за предоставяне на
услуги и се фокусира върху всички аспекти на разработка и внедряване на иновативни софтуерни решения на компанията в Европа, Близкия изток и Африка, като бизнес системи, платформи за управление на клиенти, услуги с добавена стойност (центрове за SMS, MMS и гласова поща) и дигитални услуги. Той е ключов за дейността на Comverse и ще бъде подпомаган от сходни центрове на компанията по света. В развойния и експертен център на Comverse вече работят над 100 висококвалифицирани български ИТ специалисти, като според първия етап от изграждането на центъра, те трябва да достигнат над 200 души.