fbpx 39 дами завършиха осмото издание на Лидерската академия „Успяваме в България“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

39 дами завършиха осмото издание на Лидерската академия „Успяваме в България“

За осма поредна година дами от цялата страна завършиха най-успешната програма на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), организирана съвместно с УниКредит Булбанк - Лидерската академия „Успяваме в България“. На специална церемония през миналата седмица 39 участнички получиха своите сертификати за успешно преминатите обучения, подготвящи ги за бъдещите им успехи в професионален и личен план. В рамките на осем месеца Съветът на жените в бизнеса в България предостави възможност на дамите да вземат участие в серия безплатни обучения и да надградят своите лидерски, презентационни и комуникационни умения.

„Винаги съм вярвала, че човек се учи докато е жив и осмото поредно успешно издание на тази програма за пореден път ме убеждава в това. Сигурна съм, че дори и след завършването на Лидерската академия, всяка една от участничките ще продължи своето развитие. Вярвам, че даваме на всички дами ценни съвети, много практически насоки и теми за размисъл, които ще са им от полза и занапред“, сподели д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, и допълни: „С гордост смея да твърдя, че за тези осем години Академията се утвърди като най-успешната програма на Съвета и като предпочитан избор от жените предприемачи в България за надграждане на техните умения. Всяка година получаваме все повече кандидатури от цялата страна, което ни прави изключително щастливи и допълнително ни мотивира да се развиваме и да надграждаме програмата.“

„През тези години сме връчили сертификати на над 300 участнички от всички сфери на бизнеса“, каза Йорданка Фандъкова, кмет на София и патрон на инициативата, която лично поздрави дамите за успеха им. Тя ги насърчи да продължават да са така активни и чрез включването си в социалния и икономическия живот на страната да помогнат за общия успех. „За радост София и България като част от Европа сме приели пътя на ценностите на демокрацията и тези принципи са ключови за статута на жените в обществото и за равния им достъп до образование и кариерно развитие. Лидерите са тези, който не се страхуват от проблеми и дори от критика, но намират решение и могат да защитят истината“, обобщи Йорданка Фандъкова.

На церемонията беше обявено и началото на следващото, девето издание на Лидерска академия, кандидатстването за което ще започне съвсем скоро и ще бъде обявено официално.

Програмата Лидерска академия „Успяваме в България“ е насочена към дамите в бизнеса – мениджъри на средно ниво, както и собственици на малък и среден бизнес, които желаят да надградят своите умения и да развият предприемаческия си дух. Обученията са напълно безплатни, благодарение на компаниите членове на Съвета, и дават възможност на участничките да се включат в нови предизвикателства, да развият лидерския си потенциал, да опознаят своите силни и слаби страни и да получат ценни практични насоки за развитието си.

Лидерска академия „Успяваме в България“ се провежда от 2014 г. съвместно с УниКредит Булбанк и под патронажа на кмета на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова.