fbpx 7,1 европейци ползват MasterCard | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

7,1 европейци ползват MasterCard

През четвъртото тримесечие на 2010 г. за региона на Европа MasterCard отчита брутен обем в долари в размер на $225 милиарда, което е увеличение от 14.0% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2009 г. Обемът на покупките е $168 милиарда, като нараства с 13.0% през тримесечието. В периода между 1 октомври и 31 декември картодържателите в Европа са направили повече от 2.1 милиарда транзакции със своите карти с бранда на MasterCard, което е увеличение от 13.7%. Потребителите сега могат да плащат на POS терминали със своите карти Maestro в над 7.1 милиона търговски обекта в Европа и в 13.1 милиона търговски локации по света.
През декември руската банка Standard Bank стана първата банка в Европа, която предложи на руските потребители MasterCard® MoneySend™ - платформата на MasterCard за плащания от човек-до-човек.
Безконтактната технология MasterCard® PayPass™ продължи да разширява обхвата си в региона с присъединяването на деветия Европейски пазар - България, давайки възможност на потребителите да използват Tap&Go™ за своите покупки, докато в Италия 300,000 карти са активирани за PayPass.