fbpx Велико Търново отваря "зелени коридори" за ваксинация | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Велико Търново отваря "зелени коридори" за ваксинация

"Зелен коридор" за ваксинация ще бъде отворен на Самоводската чаршия във Велико Търново. Изнесеният център ще бъде разположен в Хлебната къща и ще работи на 23 и 25 август от 16.00 до 19.00 ч. Имунизациите ще се извършват от екип на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Създава се организация за "зелени коридори" и в населените места от общината. Мобилни екипи тръгват от утре, 17.08, като първото населено място, където ще извършват имунизации, е село Никюп.

На 20 август екип ще има в село Миндя, а на 24 август - в Килифарево.

Желаещите да се имунизират, ще могат на място и във всеки от временните пунктове да изберат предпочитания тип ваксина - Pfizer и Moderna (иРНК), Astra Zeneca и Jansen (векторна).

Колкото по-силен е интересът за ваксинация, толкова по-често могат да бъдат организирани мобилни центрове за имунизация.

"Зелени коридори" ще бъдат разкрити от 1 септември и за работещите в сферата на образованието. До 20 август всяко училище, детска градина и детска ясла трябва да предостави списък с желаещите за ваксинация педагози и непедагогически персонал.

В периода 17-20 август продължава работата на временните имунизационни центрове в сградата на Регионалната здравна инспекция, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и Специализираната кардиологична болница.