fbpx Acronis се присъедини към асоциация на отговорните организации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Acronis се присъедини към асоциация на отговорните организации

Acronis, глобален лидер в киберзащитата, обяви присъединяването си към MPC Alliance - глобална асоциация на отговорните организации с мисия за подобряване сигурността и поверителността на данните чрез внедряването на защитената криптографска технология на многостранно изчисление (MPC).

MPC е математически подход към цифровата сигурност. Той е подразделение на криптографията, което позволява на множество страни да изчисляват резултата, използвайки своите лични данни, без да ги разкриват на трети страни.

Acronis възприе MPC технологията, тъй като разработва иновативни решения за киберзащита, които се отнасят до днешните предизвикателства за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на данните(известни като Петте вектора на киберзащитата). На продуктите и услугите на Acronis се доверяват повече от 5,5 милиона индивидуални потребители, компании и организации по цял свят.

Примерите за MPC, които се използват днес, включват използването му за защита на лични ключове за софтуер или за защита на данни в облака. Той също така се използва за генериране на цифрови подписи за оторизиране на транзакции, удостоверяване на код, проверка на самоличността, и др.

Сред редица изследователски инициативи на MPC, Acronis работи със сингапурския технологичен университет Nanyang (NTU), за да създаде иновативно криптиране и защитени технологии за управление на данни, за да бъде създадена сигурна MPC платформа за сделки между бизнес и правителствени организации, гарантирайки, че криптираните Данни могат да се споделят между множество ненадеждни страни, като същевременно остават защитени.

Президентът по технологиите и съосновател на Acronis Станислав Протасов каза: „MPC е от голям интерес за Acronis, в която сме заделили значителни изследователски ресурси. Клиентите на Acronis могат да изготвят бизнес рипорти беда да разкриват каквито и да било данни с чувствителен характер.“