fbpx Прокредит банк откри новата сграда на централното си управление | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Прокредит банк откри новата сграда на централното си управление

С официална церемония вчера бе открита новата сграда на централното управление на ПроКредит Банк.
Кулминацията на вечерта бе откриването на символа на сградата – статуя на бременските музиканти, изразяваща философията на ПроКредит – различни по между си хора, обединени от обща цел - да подкрепят малкия и среден бизнес.
Централата на банката се намира на изключително комуникативно място в центъра на столицата. Новата сграда на ПроКредит Банк разполага с 3 сутерена, партер и 11 надземни етажа, всички заедно на площ от над 8500 кв. м. В новопостроената централа е заложено на прозрачността и максималното проникване на естествена светлина чрез изграждането на вътрешен атриум, преминаващ през 7 от етажите на сградата, и стъклени прегради за разделение на различните помещения. В сградата е внедрена система, която осъществява мониторинг, управление и контрол на климатичните, вентилационните и отоплителните инсталации, осветлението, системите за достъп и пожароизвестяване. Това осигурява по-висока ефективност в използването на енергийните ресурси. Сградата е изцяло достъпна за хора с увреждания.
На партерния етаж се помещава нов банков клон, с който институцията вече разполага с 18 клона в столичния град.