fbpx Керхер изгради безплатни вело мивки на Витоша и в Пампорово | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Керхер изгради безплатни вело мивки на Витоша и в Пампорово

За началото на сезона по планинско колоездене Керхер изгради мивки до едни от най-големите трасета за този спорт на Витоша и в Пампорово. На обособените съоръжения колоездачите ще имат възможност безплатно да си измият велосипедите с водоструйки Керхер. По този начин любителите на вело спорта в планината ще могат да почистват ефективно и безопасно колелата си още в планината. На Витоша са разположени 2 вело мивки – първата е на лифтена станция „Симеоново“, а втората – на „Лале 1“. Мивката в Пампорово е на лифтена станция „Студенец“, където е крайната точка на вело трасетата.

„Щастливи сме, че с Керхер успяхме да реализираме този проект на Витоша, където ежеседмично хиляди жители и гости на столицата избират да спортуват и да се забавляват в планината. Надяваме се това да е и причината да привлечем и нови любители към планинското колоездене, ако досега ги е спирала невъзможността да си почистят велосипеда след каране по планинските трасета“, заяви Ема Паунова, ПР на Витоша ски. 

„Ние се стремим в Пампорово и Родопите да предоставяме условия за планинско колоездене на световно ниво и се радваме, че намерихме партньор в лицето на Керхер, които ни помогнаха да вдигнем нивото на услугите около спортния туризъм в региона. Очакваме хората да оценят високо случващото се и да се връщат при нас“, сподели Асен Рашев от „Планинско Приключение“. 

Керхер подпомага проекти, насочени към опазването на околната среда и устойчивото развитие като разработва методология за почистване с минимални ресурси, време и усилия. „За нас е важно да подкрепяме проекти, в които експертизата на екипа ни и възможностите на уредите ни дават най-добри резултати с цел подобряване и обновяване на средата. Вело спортът в България се развива много интензивно, затова ние правим този подарък към всички любители на планинското колоездене с пожелание феновете да се увеличават“, разказа Мартин Василев, управител на Керхер.