fbpx Образователната си инициатива “Дай старт на успеха“ намира все повече привърженици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Образователната си инициатива “Дай старт на успеха“ намира все повече привърженици

Кока-Кола представи първата в страната безплатна онлайн платформа за обучение и кариерно развитие на млади хора YOUTH EMPOWERED на състоялата се на 24-25 април 2018 г. конференция на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз “Професионалното образование и обучение - предпочитан избор”. Двудневното събитие има за цел да допринесе за обмена на добри практики, както и да представи възможностите за постигане на кариерна и социална реализация чрез професионално образование и обучение.
Конференцията бе открита от Деница Сачева, зам. министър на образованието и науката, а сред участниците бяха Жоао Сантош, зам. началник отдел, Европейска комисия, Директорат по заетост, социална политика и включване, отдел „Професионално образование и обучение, дуално обучение и обучение на възрастни“, Джеймс Калеха, директор на Седефоп, Чезаре Онестини, директор, Европейска фондация за обучение и др.

Кока-Кола представи образователната си инициатива “Дай старт на успеха“, която реализира в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България, както и създадената от компанията безплатна онлайн платформата за обучение и кариерно развитие на млади хора YOUTH EMPOWERED  в панел „Професионално обучение през целия живот - валидиране, повишаване на квалификацията, преквалификация, кариерно ориентиране“. В него, Ангелина Григорова, експерт „Корпоративна социална отговорност“ в Кока-Кола Хеленик България, разказа за програмата, която се провежда в 28 страни и чиято цел е да допринесе за понижаването на броя неактивни млади хора.

„Като най-предпочитан работодател сред студентите в България за 2017 г., ние считаме за своя отговорност да подпомогнем младите хора в откриването на техния път към успеха. Именно водени от голямото ни желание да бъдем опора за младите, миналата година стартирахме програмата Youth Empowered или „Дай старт на успеха“ в 28 страни. В България, заедно с партньорите ни Джуниър Ачийвмънт, стартирахме второто й издание този месец, част от което са преподаватели от 8 града в страната: Гоце Делчев, Костенец, Лом, Монтана, Самоков, Своге, София и Търговище. Те ще предадат на своите ученици ценни познания, които ще им помогнат да открият своите силни страни и ще им дадат увереност да продължат своето образование и да се борят за мечтаната от тях кариера. Освен това, младежите в България вече могат да се обучават онлайн и да се срещат с ментори от света на бизнеса в платформата youthempowered.bg“, сподели за програмата Ангелина Григорова.
Програмата „Дай старт на успеха“ бе отличена от Министерството на труда и социалната политика и ще бъде включена в националното ръководство за работа с икономически неактивни млади хора и в европейската образователна платформа EPALE.