По-малко от месец за участие в конкурса за предприемачество

22 юни 2012 г. е крайният срок за приемане на проекти за участие в конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачеството. Събитието се организира за трета поредна година от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Това е инициатива на Европейската комисия (ЕК) за насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес.

В конкурса могат да участват всички държави-членки на ЕС, както и Норвегия, Хърватия, Исландия, Сърбия и Турция. Национално жури под ръководството на МИЕТ ще отличи две кандидатури, които ще получат право на участие в конкурса.

Важно условие за кандидатите е да участват с един проект, чиито последни резултати да имат поне две години история в една от следните категории: насърчаване на предприемаческия дух, инвестиране в изграждането на умения, подобряване на бизнес средата, подкрепа на интернационализирането на бизнеса, отговорно и приобщаващо предприемачество. Победителят и подгласникът в конкурса ще участват и в тържествената заключителна церемония на конкурса през ноември 2012 година в Никозия, Кипър.

Желаещите да се включат в надпреварата, могат да изтеглят формуляр за участие от секция «Документи» на официалната страница на националния конкурс на адрес в интернет: www.enterprise-bulgaria.eu

Facebook comments