fbpx Учредиха клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Учредиха клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването

Учредиха клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването

 

В началото на декември 11 организации учредиха Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Клъстерът е създаден съвместно с Entrepreneurship Education NETwork (EE-Hub) – Европейска мрежа за обучение по предприемачество, която обединява организации и частни лица от публичния и частния сектор с предприемачески постижения на регионално, национално и европейско ниво. На 4 декември в София се състоя и първата среща на членовете на Клъстера, на която присъстващите обсъдиха целите му и планираха дейността за 2019 г.

Основатели на Клъстера са Мнемоника, фондация Junior Achievement Bulgaria, Novartis Bulgaria, CheckPoint Cardio, Онтотекст, Тракия Софтинженеринг, SAT Health, Скиллайн Бизнес Солюшънс, Консенто, ЕфЕмСи, Национална пациентска организация.

„Щастливи сме, че екипът на Мнемоника е част от проекта. Очакваме предложените решения да имат скорошно реално приложение, за да допринесем за изграждането на устойчива и ефективна здравна система в България“, сподели Вихрен Славчев, изпълнителен директор на Мнемоника.

Със своята дългогодишна експертиза в ИТ сектора,  Мнемоника ще спомогне за изграждането на Клъстера в технологична посока. Компанията развива своята дейност в осигуряването на информационна сигурност и регулаторна съвместимост, облачни технологии и виртуализация, съхранение и обработка на данни, управлявани услуги и ИТ аутсорсинг. От 2017 г. екипът на Мнемоника съдейства на български компании в подготовката им за Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).

Мисията нa новосъздадения Клъстер е да създаде цялостна екосистема за предприемачество в здравния сектор. Чрез обмена на идеи и практики между заинтересованите страни – общество, институции, предприемачи, ще бъдат предложени най-добрите технологични решения за подобряване на услугите в здравеопазването у нас.

Facebook коментари