fbpx Все повече българи предпочитат да плащат с карта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Все повече българи предпочитат да плащат с карта

Все повече българи предпочитат да плащат с карта

Българите използват все по-често своите разплащателни карти, когато са на път. Това показват резултатите на MasterIndex. Тази година 32% от българските картодържатели, които са пътували в чужбина, са плащали най-често със своите карти в допълнение на други методи по време на пътуванията си - значително увеличение в сравнение с 2011 г., когато само 9% са заявили това. 57% от активните български картодържатели са били на почивка в чужбина с различна честота.

От тях 17% почиват в чужбина всяка година, 7% - два пъти годишно, 2% пътуват извън страната на всяки три месеца и дори по-често, докато 32% - веднъж на две години или по-рядко. 21% от активните български картодържатели са планирали да отидат на ваканция в чужбина през 2013 г. в сравнение с 20% предишната година. Освен това 8% са имали намерение да пътуват в чужбина по работа, 5% - да посетят роднина и 3%, за да видят приятел.

Според данните от проучването България 27% от българските картодържатели, които почиват в страната, пътуват два пъти годишно. По отношение на използването на карти 26% от картодържателите, които пътуват на почивка в България, използват най-често разплащателни карти в допълнение на други методи.

Facebook коментари