fbpx УниКредит Булбанк с отличие за най-добра банка в страната по капитал и активи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

УниКредит Булбанк с отличие за най-добра банка в страната по капитал и активи

Банката е класирана на първо място сред банките в страната по капитал и активи в традиционната класация на финансовото издание Finance Central Europe за 2010. Заради стабилното си представяне през последните години, в класацията на базираното в Лондон бизнес издание банката е отличена в същите категории – капитал и активи – и със специалните награди за Най-добра банка за последните десет години (2000-2010).

Finance Central Europe (FCE) е финансово издание, базирано в Лондон, изцяло посветено на развитието на пазарите в Югоизточна Европа. Годишната класация на списанието се прави на база на сравняването и анализа на основни показатели на банките в региона на Югоизточна Европа като състояние на активите, капитала, възможностите за реализиране на печалба, както и оценка на показатели за ефективност. Данните, които FCE използва, са от одитираните годишни отчети на банките, заверени от международни одиторски компании.