fbpx Дискордиа транспортира безвъзмездно хуманитарна помощ за Украйна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дискордиа транспортира безвъзмездно хуманитарна помощ за Украйна

Водеща снимка
Да

Дискордиа транспортира безвъзмездно хуманитарна помощ за Украйна

Логистичната компания Дискордиа, предостави безвъзмездна помощ на Български Червен Кръст за транспортиране на хуманитарна помощ до Украйна. През миналата седмица два от камионите ѝ доставиха дарения, сред които дрехи, хранителни и хигиенични продукти и други стоки от първа необходимост, до град Черновци.

Компанията, чийто бизнес в Украйна също е сериозно засегнат от войната, се чувства лично ангажирана да помага. В момента тя дава възможност за релокация на всички свои украински служители, като поема транспорт, настаняване и осигуряване на работни условия в офисите си в България.

Към този момент 67% от офис служителите в Киев, които имат възможност да напуснат страната, са се възползвали от предложението. В същото време Дискордиа поддържа контакт с всички служители, които се намират в Украйна и работят в домашни условия, за да осигури възможност за бърза реакция при нужда от помощ.

„Живеем в безпрецентни времена и като всички останали, ние сме шокирани от случващото се в Украйна. Дискордиа винаги е била социално-отговорна компания и се радвам, че успяхме да помогнем на БЧК в тяхната кауза. В тази ситуация, разбира се, сме силно ангажирани и към служителите си, които преживяват ужаса на войната. Дискордиа е отговорен работодател и за нас първи приоритет е тяхната сигурност. Важно е да ги подкрепяме чрез действия, а не само с думи“ каза Христо Христов, изпълнителен директор.