fbpx Най-търсени в следващите месеци ще са специалистите по маркетинг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-търсени в следващите месеци ще са специалистите по маркетинг

Според доклад на Регус 88% от българският бизнес планира да увеличи или да запази броя на служителите през 2013 г. Акцентът е върху набирането на повече персонал за работа, продажби и маркетинг в България. Тази позитивност осигурява показател на индекса за бизнес доверие в България, който се е повишил от месец октомври 2012 г от 86 на 104 пункта.

35% от българските бизнес организации отчитат нарастване на приходите и 29% увеличени печалби през последните дванадесет месеца. Една от всеки две (11%) бизнес организации планират увеличение на броя на служителите с повече от 5%. Половината компании мислят, че фирмите ще наемат повече работен персонал, а 35% маркират служители в продажбите и маркетинга. Тези резултати показват, че специалистите в продажби и маркетинг ще бъдат много търсени през следващите месеци. Бизнес организациите трябва да помислят как да назначат и задържат най-добрите в областта, за да гарантират, че могат да останат конкурентни в своя пазар.