Бизнесмените не пропускат да спортуват

Бизнесмените не пропускат да спортуват

Противно на съобщенията за растящи талии и повишено затлъстяване, бизнесмените са всъщност толкова отдадени на фитнеса, че не напускат дома си без тренировъчните си екипи или анцузи - дори и когато пътуват по работа! В проучване на компанията Регус - специалисти по работната среда - над 17 000 респонденти от повече от 80 страни бяха запитани кое е най-необичайното нещо, което те имат навика да взимат със себе си при служебно пътуване. Над една четвърт от пътуващите (27%) обявяват, че не се разделят със своите дрехи за фитнес.

Някои по-странни отговори включват: маша за коса, кукла на вентрилоквист, сърф и каска за работа с верижен трион (явно в очакване на разбиващи въпроси от борда)! Други лични вещи, които надзъртат от куфара, са снимка на семейството, каквато носят 16% сантиментални респонденти, и подарък за домакините, какъвто поставят в багажа си вежливи 15%, за да покажат, че човешкият нюанс в бизнеса не е загубил значение, дори и в съвременното забързано обкръжение.

Според говорител на Регус границата между бизнеса и удоволствието се размива и повече хора чувстват, че имат нужда да вземат частица от дома си със себе си, когато са на път. Това може да е така, защото хората все повече работят в гъвкава работна среда и искат да имат до себе си нещо, което носи личен елемент, където и да се намират. Гъвкавите условия на работа със сигурност ще нарастват - както за работното време, така и за работното място - така че служителите могат да максимизират свободното си време, без да прекъсват своята истинска отдаденост на бизнес фронта. 

Facebook коментари