fbpx Първата голяма сделка за 28 електрически товарни ванове у нас е факт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първата голяма сделка за 28 електрически товарни ванове у нас е факт

Водеща снимка
Да

Първата голяма сделка за 28 електрически товарни ванове у нас е факт

Пазарната премиера на Volkswagen e-Crafter съвпадна с предаването на първите осем от общо 28 e-Crafter автомобила на Green Point – компания, която прави крачка към бизнес моделите на бъдещето и услугите при поискване и предлага транспорта като услуга. По-точно предлага краткосрочен или дългосрочен наем на товарен ван с шофьор за конкретна задача.

Ивайло Кирков, бранд мениджър Volkswagen Лекотоварни автомобили в България предаде ключовете от първите осем автомобила, боядисани в специалния корпоративен цвят на Green Point, на Цветанка Фратева, управител на компанията. Освен това Green Point вече поръча още 20 броя от електрическия Crafter.

Това е първата голяма сделка с електрически автомобили в България в сегмента на големите товарни ванове. Гостите на събитието имаха възможност да тестват на място електрическия Crafter на специално подготвено трасе. Паралелно с това, по време на официалното събитие бяха демонстрирани и цялостните решения и модели станции за зареждане от MOON, дъщерната компания на Porsche Holding.

С изцяло електрическо задвижване, с нулеви локални емисии и възможност за транспортиране на полезен товар до 1 тон, електрическият e-Crafter със 100 кВт (136 к.с.) разширява гамата на на Crafter в качеството си на първия голям лекотоварен модел с на марката с нулеви емисии (Zero Emission Transporter). В същото време, дебютът в България на електрическия фургон бележи началото на офанзива в сферата на електрическата мобилност – от този момент нататък Volkswagen Лекотоварни автомобили ще разширява все повече своята гама от модели с частично и напълно електрифицирано задвижване.

Със своя автономен градски пробег, достигащ 160 километра според изискванията WLTP и умишлено ограничената до 90 км/ч максимална скорост, e-Crafter с лекота покрива реалните изисквания на потребителите при ежедневната употреба за лекотоварни превози в градски условия. Резултатите от задълбоченото изследване сочат, че по-голямата част от водачите на лекотоварни автомобили в този клас изминават между 70 и 100 километра дневно

При използване на правотокова бързозарядна станция CCS с мощност 40 кВт, зареждането до 80% на акумулаторната батерия с капацитет 35,8 кВтч отнема едва 45 минути.

Брандът Moon оперира в България от края на 2020г, като първоначално предлага решения само за дома – wallbox станции, с мощност от 7,4 KW до 22KW. В България брандът вече започва да предлага и доставя решения за корпоративни клиенти, различни видове бизнеси, общини и др. Станциите за бизнеса са подходящи за всякакъв вид обществени и индустриални обекти  и се предлагат в комбинация с различни видове оборудване и модерен корпус, устойчив на атмосферни влияния. Капацитетът на тези станции е от 75КВ до 300КВ

Цялата услуга от доставката на уреда през подготовката на инсталацията до крайния монтаж и поддръжката се извършва изцяло от професионалистите на Moon без да се налага клиентът да контактува с други институции и изпълнители.