fbpx До 15 февруари може да кандидатствате в конкурса за Наградите за отговорен бизнес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

До 15 февруари може да кандидатствате в конкурса за Наградите за отговорен бизнес

Срокът за кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2020 се удължава до 15 февруари 2021 г. Всички компании независимо от размер и сфера на дейност могат да кандидатстват със своите успешни и вдъхновяващи инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата и така да дадат добър пример за подражание. 

Годишните награди за отговорен бизнес са най-утвърденият и авторитетен конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие и се организират за 18-а поредна година от БФБЛ. Те имат за цел да популяризират усилията на бизнеса в подкрепа на каузи като образование, здравеопазване, екология, развитие на талантите и на местните общности.  

Настоящото издание на Годишните награди за отговорен бизнес се провежда на фона на безпрецедентната вълна от солидарност от страна на частния сектор по време на кризата с COVID-19 през изминалата година. С участието си компаниите имат възможността да споделят своите най-ефективни КСО кампании, да получат заслужено признание и да утвърдят репутацията си на ангажиран и желан работодател. Стремежът на БФБЛ е да насърчи приноса на частния сектор към създаването на по-справедливо общество и по-устойчиво бъдеще.

Участието в конкурса е безплатно и се извършва на сайта на Форума. Номинации могат да се правят както от фирмите, така и от техните партньори от неправителствения сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др.  

Конкурсът ще отличи обществените ангажименти на компаниите в шест категории – „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“ и „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“.

Новост в състезанието е специалната награда Diversity@Work, която ще отиде при компанията с най-успешни практики за насърчаване на многообразието на работното място. Един от всички номинирани проекти ще вземе специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията. На финалистите в екологичната категория БФБЛ предоставя уникалния шанс да участват и в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.

Кандидатурите се оценяват от независимо и авторитетно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, научните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени по време на церемония през март 2021 г.   

С участието си в Наградите компаниите се включват и в националната КСО платформа, която БФБЛ поддържа на уебсайта си с програми и инициативи за отговорно и устойчиво развитие, осъществявани през годините в България.