fbpx Western Digital купува Hitachi Global Storage Technologies | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Western Digital купува Hitachi Global Storage Technologies

Western Digital купува Hitachi Global Storage Technologies

 На пресконференция в Сан Хосе, Калифорния, Western Digital и Hitachi Ltd. обявиха прехвърлянето на подразделението, занимаващо се с разработка и производство на твърди дискове. Съгласно условията на споразумението, WD придобива Hitachi GST за 3.50 милиарда щатски долара в брой и 25 милиона WD акции на стойност 750 милиона долара.

Очакванията на Western Digital са сделката да доведе до разширявяне на портфолиото с нови, още по-атрактивни и иновативни продукти. Според икономическите анализатори, сделката ще повиши допълнително стойността на акциите на американската компания.

"Придобиването на Hitachi GST е уникална възможност”, заяви Джон Койн, президент и главен изпълнителен директор на WD. "Придобитите разработки и допълнителния човешки ресурс са основните ни съображения при оценката на тази перспектива."

Хироаки Наканиши, президент на Hitachi, Ltd каза: "Като бивш изпълнителен директор винаги съм вярвал в потенциала на Hitachi GST да се превърне в по-голяма и по-гъвкава компания. Тази сделка предоставя възможност на новото дружество да разшири пазара си и да играе все по-широка роля в развитието на сторидж индустрията. "