fbpx 84% от потребителите на електронни медицински услуги у нас са жени | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

84% от потребителите на електронни медицински услуги у нас са жени

Жените в България използват и се интересуват от електронни здравни услуги в много по-голяма степен от мъжете, става ясно от проучване на интернет портал за здравни услуги Разликата по полов признак е осезаема - 84% от тях са жени и едва 16% - мъже.

На месечна база общо около 50 000 българи предприемат някакво онлайн действие на тема платено здраве. Общо за годината този показател надминава 500 000. По данни на компанията, основната група българи, които се опитват да намерят алтернатива за здравето си в интернет, е на жени между 25 и 44 години. В нея попадат средно по 32 200 хиляди потребители месечно. При мъжете възрастовата група е сходна, но бум на интереса се забелязва при потребители между 20 и 35 години. Общо 6560 мъже между 25 и 44 години търсят прегледи онлайн.

Като тенденция се оформя и осезаем ръст в търсенето на сериозни профилактични прегледи с ЯМР (Ядрено Магнитен Резонанс), прегледи за глаукома, катаракта, ИнВитро лечение, лазерни корекции на зрението и зъбни импланти. Друга интересна тенденция през летните месеци е нарасналото търсене на силиконови импланти, като цените започват от 5500 лв. България предлага изключително конкурентни цени в тази област при качество, което не отстъпва на европейските стандарти. С идването на семейните Великденски празници потребителите се интересуват повече и от стоматологични услуги. Голяма част от сънародниците ни използват връщането си у нас за корекция на зъбите. Особено търсени са и зъбните импланти, като цените за поставяне на имплант започват от 850 лв.