fbpx Acer представи серията Aspire М | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Acer представи серията Aspire М

Acer представи ултрабуците от серия Aspire M (Aspire Timeline Ultra), които предлага 8 часа работа на батерията след зареждане, висока производителност и с комбинация от 2 диска с хибриден дизайн, характерен за ултрабук.
Машините са оборудвани с технологията Green Instant On на Acer, благодарение на която Aspire Timeline Ultra бързо зарежда и възобновява работа (в рамките на 1,5 секунда) и технологията Always Connect на Acer, която позволява на потребителите да управляват своите мултимедия и данни от устройства си по всяко време веднага след отварянето на капака. При отворени профили във Facebook, Twitter или Outlook потребителите могат да видят обновяванията им незабавно след възобновяване на работа. Нещо повече, технологията Always Connect на Acer прави възможно събуждането на ултрабука да стане чрез дистанционно устройство като смартфон например. Достъпът до всички документи, снимки музикални- и видеофайлове е бърз и незабавен.

Новите Aspire M са по-тънки (едва 20 мм) и по-леки в сравнение с предишните поколения на серията Timeline - те постигат баланс между теглото на компютъра и живота на батерията, като осигуряват цял ден работа с компютър след едно зареждане.
Серията Aspire М се предлага с най-новите процесори на Intel® от серията Core™ i, с хибридно решение за съхраняване на данни SSD/HDD по избор, с професионално звучащ окръжаващ звук Dolby® Home Theater® v4, както и с портове HDMI® и USB 3.0.
Това е и първият в света ултрабук, оборудван с мощна графика от последно поколение. Процесорът NVIDIA® GeForce GT640M увеличава графичната производителност над 4 пъти, предоставя високо качество на картината и ефекти. Фирмената технология NVIDIA® Optimus™ удължава живота на батерията, когато се използват 2D приложения.

В унисон с бързината на ултрабуците на Acer серия M, представянето беше сред автомобилите BMW, които също имат специално оборудване пакет М, известно със спортния си характер.