fbpx Acronis дари 100 книги на училище във Велинград | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Acronis дари 100 книги на училище във Велинград

Водеща снимка
Да

Acronis дари 100 книги на училище във Велинград

етикети

По случай 24 май Acronis дари 100 книги на Иновативно средно училище “Св.св. Кирил и Методий”, град Велинград. Дарението е направено с образователна цел и от него ще имат възможност да се възползват повече от 760 ученика.

“Образованието е най-важната част от живота на учениците,” каза Ани Василева, Директор на Иновативно средно училище “Св. Св. Кирил и Методий”. “То им предоставя чудесна възможност да развият своите умения и потенциал в правилната посока, за да постигнат своите цели, мечти и амбиции.”

Според Acronis, всички бедствия в световен план в голяма степен са резултат от липсата на знание. Изключително важно е знанието да бъде леснодостъпно за всички, за да се справят по-добре със съвременните предизвикателства, а образованието да се използва като инструмент за промяна на живота или избягване на трудни ситуации. Сред авторите, чиито творби са включени в дарението, са Джералд Даръл, Рик Риърдън, Иван Вазов, Екзюпери, Виктор Пасков, Йордан Радичков, Георги Господинов, Майк Хорн, Бойко Рангелов, Й.К. Роулинг и други.

“Образованието помага на нациите да прекъснат цикъла на бедност, да станат по-ефективни и да повишат самооценката си“, каза Пламен Тошев, Управляващ директор, Акронис България. „Ние вярваме, че знанието дава възможност на децата да следват и да сбъдват мечтите си. Ето защо решихме да допринесем и да подкрепим това иновативно училище”

Иновативно средно училище “Св.св. Кирил  Методий” е със 130-годишна история и много традиции. Мисията на училището е да помога на учениците да успяват, да се развиват, да печелят, да учат и да израстват. Десислава Димитрова, старши учител по информатика и информационни технологии в “Св. Св. Кирил и Методий”, наскоро спечели награда в конкурса на Българската асоциация по информационни технологии „Дигитални новатори в образованието“. Г-жа Димитрова е впечатлила журито със своята отдаденост, професионално отношение, отзивчивост и подкрепа за ученици, родители и колеги.

Иновативно средно училище “Св.св. Кирил и Методий” е основано през 1889 година във Велинград. През 2015 година става член на Световен образователен форум, официален пълноправен член на “Oracle Academy” (ОА), DSD училище и училище посланик на Европейския парламент, GOOGLE училище. С решение на Министерски съвет от 17 юли 2017г. добавя към визитката си „Иновативно“. През 2019 година училището е удостоено с президентски плакет „Св.св.Кирил и Методий“, носител е и на почетен плакет на Министерство на образованието.