fbpx ALD Automotive предаде нови електрически автомобили на АстраЗенека България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

ALD Automotive предаде нови електрически автомобили на АстраЗенека България

ALD Automotive – лидер в сферата на мобилността в България и по света, предаде на биофармацевтична компания АстраЗенека България 8 електрически автомобила Volkswagen ID.4, които допълват автопарка им, наброяващ вече над 70 електрически автомобила, като целта е до 2025 г. автопаркът на компанията да е напълно електрифициран.

„Партньорството ни с АстраЗенека е ключово за нас в глобален и локален план. ALD Automotive е ексклузивен доставчик на фирмени автомобили за компанията в България и сме щастливи, че стоим неотклонно до АстраЗенека по пътя им към бърза и пълна електрификация на автопарка в подкрепа на устойчивото развитие.“, каза Владимир Тодоров,  Търговски директор на АЛД Аутомотив ЕООД.

„Поели сме ангажимент до 2030 г. въглеродният отпечатък на компанията да е нулев. Наред с това основен фокус са хората. За нас е изключителен приоритет  грижата и безопасността на нашите колеги, както и да им осигурим най-добрите условия за изпълняване на техните служебни ангажименти. Вярвам, че в лицето на ALD Аutomotive имаме правилния партньор за реализиране на нашия план за преминаване към изцяло електрически автопарк у нас само до две години.“, коментира Иван Рангелов, Главен финансов директор, АстраЗенека Балкани.

Интеграцията на електрическата мобилност е стратегически приоритет и за ALD Automotive, предвид факта, че транспортът е един от основните фактори за изменение на климата, а електрификацията на фирмените автопаркове може да спомогне за постигане на значителен и бърз напредък по пътя към устойчива мобилност. Конкретна цел на ALD в глобален мащаб е до 2026 г. 50% от новорегистрираните автомобили, управлявани от компанията, да бъдат електрически.

Volkswagen ID.4 е 100% електрически SUV, който съчетава функция и дизайн, чудесна маневреност, простор в купето, интуитивно управление, благодарение на интелигентните системи за свързаност и инфотеймънт от ново поколение, както и много добър пробег.