fbpx Автомобилният дизайнер Питър Шрайер с престижна награда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автомобилният дизайнер Питър Шрайер с престижна награда

етикети

На специална гала вечеря по повод 29-тия Международен Автомобилен Фестивал в Париж, главният дизайнер на KIA Питър Шрайер, получи престижната награда ‘2014 Grand Prix du Design’.

Пред 600 ВИП персони от света на модния, музикалния, филмов, медиен, рекламен и автомобилен бизнес, Президентът на почетното жури - Jean-Michel Wilmotte, заяви: „Тази награда е високо признание за изключителна творческа работа в международен мащаб. Питър Шрайер е отличен с Grand Prix за постижения в автомобилния дизайн на модели КИА. Преди 7 години когато започна дейността си в корейската компания, Питър координираше работата между центровете в Корея, Америка и Европа. За този период той успешно трансформира гамата на марката и я превърна в желан бранд. Забележителната еволюция в продуктовия дизайн на южнокорейския автомобилен гигант се дължи на отговорната работа и творчески способности на Питър, който е разпознаваем като главно действащо лице в съвременния автомобилен дизайн.”

Освен престижната Grand Prix награда, на фестивала бяха предоставени още 3 приза – за най-добър автомобил, прототип и автомобилен интериор. И още – книга, фотограф, реклама, изкуство и архитектура на годината.
15-членното жури на Фестивала включва топ дизайнери и управители на популярни компании като Dassault Systems, Louis Vuitton, Eurosport, Le Point, AD и Bell & Ross.