fbpx Кой е най-сигурният автомобил? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кой е най-сигурният автомобил?

Кой е най-сигурният автомобил?

Според застрахователната компания Folksam, Volvo произвежда най-сигурните автомобили на планетата. Последните проучвания показват, че моделите S60, V60 и S80 са с 12% по-сигурни от втория бранд в класирането и с 60% по-безопасни от средния в класацията. Всички останали модели на компанията също печелят златните медали в съответните им сегменти, като показателите показват, че шведската марка е с поне 40% по-безопасна от всяка една стандартна кола.

Шведският бранд разполага от 40 години с екип, който се занимава изцяло с изледванията на катастрофи и последствията от тях върху човешкия организъм. През 2000 година компанията откри и най-авангардния и технологичен краш център в света на стойност 81 милиона долара. Всеки Volvo автомобил е стандартно оборудван с животоспасяващи технологии като DSTC (Система за контрол на приплъзването и пробуксуването), WHIPS (Система за защита при камшичен удар) и City Safety (Система за предотвратяване на нискоскоростни сблъсъци).

Цифрите и фактите показват, че през годините броят на сериозно наранените в автомобили Volvo намалява драстично и последователно. С всяка нова иновация шведският бранд се доближава все повече до голямата си цел – край на катастрофите и убийствата на пътя до 2020 г. Според Томас Броберг това е напълно реалистична цел, като той за пореден път потвърди, че след само 7 години Volvo автомобилите ще бъдат толкова „умни“, че сами ще „мислят“ за протекцията на човешкия живот, което ще е абсолютен приоритет за колата.

Изследванията на Folksam се базират на 238 модела, които участват в 158 000 пътни инцидента, докладвани в шведската полиция в периода 1994 – 2013 г. Проучванията на застрахователната компания се допълват от медицинските картони на всичките 38 000 пострадали в страната през последните 10 години.