fbpx DS 9 идва с мощ и сила | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

DS 9 идва с мощ и сила

Като истински символ на френското изкуство на пътуването, DS 9 демонстрира висша степен на изтънченост и съвършенство под формата на елегантен седан от висока класа, който вече се предлага с две нови електрифицирани задвижващи системи – хибридна и plug-in хибридна с бензинов двигател.

Двата нови варианта на задвижването се предлагат в нивата на оборудване PERFORMANCE LINE + и RIVOLI +, които се отличават с висококачествени материали и изпълнение, отразяващи експертния опит на марката.

DS 9 E-TENSE 4x4 360 – мощност от 360 к.с. и система за двойно предаване въз основа на опита на DS PERFORMANCE

На основата на изключителния опит и под надзора на специалистите на DS Performance, които спечелиха всички възможни титли във Formula E през 2019 и 2020 година, в процесите на разработка и настройка на задвижването и окачването на DS 9 E-TENSE 4x4 360 бе постигната изключителна динамика, при която високо цененото сред клиентите на DS Automobiles динамично спокойствие достигна нови висоти.

Новият DS 9 E-TENSE 4x4 360 използва специално проектирани преден и заден мост с по-широка следа. Спирачната система е усилена с четирибутални спирачни апарати за по-добро разпределение на спирачното усилие при тежко натоварване и с дискове с размер 380 x 32 мм отпред (увеличение с 50 x 2 мм в сравнение със спирачните дискове при DS 9 E-TENSE 225) и 290 x 12 мм на задните колела. Подобно на едноместния състезателен болид, спечелил шампионската титла във Formula E, механичното спирачно действие се използва само ако е необходимо след процеса на рекуперация на излишната енергия при намаляване на скоростта. Амортисьорите, пружините и напречния стабилизатор на окачването са уникални за модела, също както и настройките на управляващата електроника на задвижването. Независимо от нивото на оборудване, системата DS ACTIVE SCAN SUSPENSION се предлага стандартно за новия модел, за да предложи предимствата на окачването 21st Century на DS, което съчетава приглушения комфорт на престижната лимузина с динамизма на спортните Grand Touring купета.

Четирицилиндровият двигател с мощност 200 к.с. и двата електромотора – един с мощност 110 к.с. (вграден в предавателната кутия отпред) и друг с мощност 113 к.с. (свързан със задния мост), са съчетани с интелигентна система за двойно предаване. Акумулаторната батерия с капацитет 11.9 кВтч използва високотехнологично управление, което гарантира ниска енергийна консумация и оптимална ефективност в различните режими на движение.

В режим на движение с нулеви локални емисии, DS 9 E-TENSE 4x4 360 може да измине до 52 километра пробег в градски WLTP цикъл или 47 километра в комбиниран WLTP цикъл.