fbpx Ръст в продажбите на Great Wall през 2015 у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ръст в продажбите на Great Wall през 2015 у нас

етикети

 
Ръст в продажбите си отчита българският производител на автомобили „Литекс Моторс", който за отминалата година е 4% спрямо продажбите за 2014 г., заемайки пазарен дял от 2.12%.  
Ръстът в продажбите се дължи както на развитието на SUV сегмента и все по-голямото потребителско търсене на такива модели, така и на отличните качества и конкуренти предимства на българския SUV Great Wall H6, който все повече българи предпочитат, казват от компанията.  
 
Според официални данни на италианската агенция Focus2Move, която ежегодно и детайлно изследва автомобилния пазар, моделът H6 е 10-тият най-продавани SUV в света. Моделът, удостоен със „Златен волан за най-добро съотношение цена – качество“ от AUTO Bild, се предлага със задвижване 4х4 или 4х2, с бензинов и дизелов двигатели, а от края на 2015 г. вече и с газова уредба за хората, които се стремят към възможно най-щадящ околната среда начин на живот. През 2015 г. Great Wall H6 стана и изборът на капитана на националния ни волейболен отбор Владо Николов.