fbpx Автомобилен салон София 2017 - Jaguar и Land Rover | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автомобилен салон София 2017 - Jaguar и Land Rover

 

На щанда на Jaguar на Автомобилен Салон София 2017 за първи път в България е представен най-новият член в семейството на „британската котка” – Jaguar E-PACE. Моделът направи официалния си дебют през юли, поставяйки световен рекорд на Гинес с 15-метров скок със спираловидно завъртане тип „бъчва” на 270 градуса. Демонстрирайки пъргавината, прецизността и динамиката на най-новия SUV на Jaguar, подвигът бе последният тест за E-PACE след 25 месеца упорит труд на четири континента, за да се гарантира изключителната издръжливост на автомобила и това, че той отговаря на философията на Jaguar - Art of Performance.

 

Първият SUV автомобил в историята на Jaguar – F-PACE също присъства. Моделът е изключително мощен и динамичен, проектиран и конструиран да осигурява пъргавината, реакциите и финеса, характерни за всички автомобили Jaguar. Разработен с олекотената алуминиева архитектура на Jaguar, изцяло новият F-PACE комбинира изчистени линии, повърхност и пропорции. Леката, здрава конструкция на каросерията се състои от 80 процента алуминий и е единствената монокок каросерия с високо съдържание на алуминий в сегмента.

За любителите на спортни автомобили у най-мощния и пъргав модел на британския бранд – F-TYPE SVR. Двуместният спортен автомобил развива 322 км/ч, с наличните си 575 конски сили, като е по-лек, с подобрени шаси, трансмисия и система за задвижване на всички колела.

Последният автомобил, който ще бъде изложен на щанда на Jaguar e най-малкият спортен седан на британския бранд – XE. Моделът дава нова дефиниция на концепцията за спортен седан и в своя клас това е автомобилът, създаден за водача. Моделът със задвижване на всички колела (AWD) е единственият автомобил в своя клас, оборудван  със самоносеща каросерия с високо съдържание на алуминии. Тази изключително здрава и същевременно лека конструкция заедно с предното окачване с двойни носачи и заден мост с интегрална връзка е в основата на отличителната, иновативна динамика на ХЕ.

 

На щанда на Land Rover блести най-новия член в семейството на Range Rover – Velar.  Създаден да запълни „бялото поле“ между Range Rover Evoque и Range Rover Sport, Velar предлага нива на лукс, изтънченост и проходимост, невиждани досега в сегмента на средноразмерните SUV автомобили. Velar е дефиниран от визуално редуциращ подход и изключително внимание към прецизността на всеки детайл, което развива ДНК-то на Range Rover и загатва за следващото поколение автомобили Range Rover.