fbpx MINI Vision Urbanaut - визионерска представа за бъдещето | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

MINI Vision Urbanaut - визионерска представа за бъдещето

С „MINI Vision Urbanaut“ марката MINI представя, ексклузивно в рамките на #NEXTGen, изцяло нова версия на пространствена концепция. Този дигитален визионерски автомобил предлага огромно и гъвкаво интериорно пространство - отново върху минимална площ на пътното платно.

Още преди да бъде разработен екстериорът, дизайнерите са замислили концепция за усещане за простор в интериора с помощта на етажни планове, мебели и модел, изработен от шперплат, като ориентир за размерите. В хода на проекта е създаден дигитален модел в обогатена реалност, който систематично бива оптимизиран. Благодарение на новата си височина, MINI Vision Urbanaut създава гъвкаво пространство, даващо изцяло нова свобода на движение, при обща дължина само 4,46 метра. 

В иновативното купе се влиза през голяма странична плъзгаща се врата. Иновативният механизъм с плъзгане и въртене е идеален за градски условия, свързани с ограничено пространство. Други врати от страната на водача или пътника няма. 

Изключително гъвкавото оформление с четири места е в основата на светлия интериор. Двете предни седалки са проектирани да се въртят, докато облегалките на голямата задна седалка могат да се сгъват ръчно (отляво) и да се завъртат (отдясно). Таблото се спуска, когато автомобилът е спрял. Зоната за водача се превръща в уютен кът за сядане - така нареченото „Daybed“. В допълнение, предното стъкло може да се отваря нагоре, когато автомобилът е неподвижен, създавайки „Street Balcony“. Той осигурява взаимодействие с околната среда и усещане за още по-щедро пространство.

Така нареченият MINI Token е ядрото в света на MINI Vision Urbanaut. Той е с размерите приблизително на антистресов камък и когато бъде поставен в някой от предвидените за целта отвори в масичката в центъра на автомобила активира един от трите предварително конфигурирани MINI Moments - „Chill“, „Wanderlust“ или „Vibe“. 

Концепцията MINI Vision Urbanaut включва и дигитални услуги, които правят използването на автомобила зареждащо и безпроблемно изживяване. Urbanaut се отваря с интелигентно устройство, което го прави прекрасно предложение за мобилност на бъдещето, достъпно за всеки в рамките на определен кръг от хора - семейство или приятели. На път в MINI Moment „Wanderlust” можете да се насладите на персонализирани плейлисти, аудиокниги или подкасти, които да съответстват на маршрута и на конкретния момент. Личният организатор на пътувания предоставя индивидуално подбрани съвети и Points of Interest (PoI), които могат да бъдат предложени и зададени като цел или избрани като препоръки от MINI Community.