fbpx Бъдещето на лукса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бъдещето на лукса

Бъдещето на лукса

Rolls-Royce VISION NEXT 100 е първата чисто автомобилна визия в 112-годишната история на марката, която търси отговор на въпроса - как ще изглежда луксът на бъдещето?

Представеният концепт е с олекотена конструкция, оборудвана с мощна електрическа задвижваща система. От междуосието до формата на каросерията – характерът на автомобила и неговото оборудване могат да бъдат адаптирани към индивидуалните желания на клиента. Дизайнерският екип на Rolls-Royce е на мнение, че напредъкът при композитните материали и технологии ще играе важна роля в бъдеще при индивидуализирания процес на производството в бъдеще, което ще осигури вдъхновение на нови възможности за оформление, за да може да се отговори и на най-ексклузивните индивидуални желания на клиентите на Rolls-Royce. Целта е създаването на изработен по мярка автомобилен еквивалент на Haute Couture (висшата мода) с ново измерение на автомобилния лукс:

- „Personal Vision“: Безброй възможности за създаване на бъдещи индивидуални уникати на Rolls-Royce

- „Grand Sanctuary“: Интериорът като лично пространство за усамотяване

- „Effortless Journey“: „Eleanor“ като виртуална асистенция

- „Grand Arrival“: Rolls-Royce VISION NEXT 100 осигурява перфектната графика на елегантното излъчване при слизане от автомобила.

Пътникът трябва да може да се наслади на напълно индивидуалната интерпретация на лукса, интериорът да се превърне в негово лично пространство за усамотяване. При оформлението му дизайнерите са заложили на заострени йерархични линии, висококачествени, устойчиви и автентични материали, както и на дискретното използване на светлината. Така се създава оазис на спокойствието и лекотата, идеална атмосфера на разпускане на пътниците. Дизайнерите са създали гостоприемно, пуристко пространство, на фона на който перфектно изпъква собствената красота на материалите.

Използва филигранното гладко дърво Makassar; подът е постлан с килим от ръчно тъкана коприна, седалките са тапицирани с изключително мек копринен плат. Концепцията на автономно „плъзгащия“ се автомобил прави излишни седалката на водача, волана и уредите и осигурява напълно ново усещане за простор при един автомобил.

Изключителна гледка се открива благодарение на големият панорамен прозорец. Разположеният по средата на панорамният прозорец аналогов хронометър е олицетворение на спечеленото време като най-високата форма на лукса.

Управлението на автомобила и изпълнението на желанията на пътниците по време на пътуване е поверено на виртуалната интелигентност. Тя се олицетворява от естетичната дигитална визуализация на Spirit of Ecstasy върху голям прозрачен OLED дисплей. Нейното име Eleanor е почит към Елинър Торнтън, която вдъхновява скулптора Чарлз Робърт Сайкс за създаването на иконичната фигура на Rolls-Royce върху радиаторната решетка.

При дължина на автомобила от 5,9 метра силуетът на автомобила изглежда мощен и елегантен. Формата на купе и свободно стоящите калници отдясно и отляво на Pantheon радиаторната решетка придават на екстериора както динамика, така и лекота.

Тази елегантност и лекота се подчертава допълнително и от цвета на каросерията „Crystal Water“ и моделираната на ръка от кристално стъкло и осветена отвътре фигура на Spirit of Ecstasy върху радиаторната решетка.