fbpx Българин става част от борда на директорите на Нестле в Русия и Евразия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Българин става част от борда на директорите на Нестле в Русия и Евразия

Мариан Маринов понастоящем Финансов директор и член на мениджмънт борда на Нестле Югоизточен пазар (България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Косово), от 1 април тази година ще поеме нова отговорност като оглави отдел „Финанси и контрол“ на Нестле Русия и Евразия.

Мариан Маринов се присъединява към Нестле групата през 2010 г. като Мениджър Одит за Европа в Одит звеното на Нестле Групата в Швейцария. По-късно през 2016 г. той заема позицията Мениджър Финанси и Контрол в родината си България. В допълнение две години по-късно застава начело на “Трансформацията в Югоизточен пазар”, където изиграва ключова роля при успешното преформатиране на организацията към модел на единен пазар, обединяващ 9 географии.

През 2019 година Мариан Маринов е повишен в настоящата си роля, в която той допринася за развитието на отдел финанси в Югоизточен пазар посредством изявен лидерски модел. Той демонстрира отдаденост към постигането на успехи на новосформирания пазар, както и успява да достави солидни и устойчиви резултати в изпълнението на целите си. По време на последното си назначение, Мариан Маринов временно изпълнява и ролята на Изпълнителен Директор на Южните Адриатически държави, като успява паралелно да поддържа много добро бизнес представяне на пазара, и да подсигури представянето на отдел финанси и контрол.