fbpx България е номинирана за наградата "Неразкрита голф дестинация" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България е номинирана за наградата "Неразкрита голф дестинация"

България е номинирана в топ 6 за 2012 г. в престижната категория „Неразкрита голф дестинация” в света (Undiscovered Golf Destination in the World). Това стана ясно на откритото днес (14 ноември) в Белек-Турция Световно изложение за голф туризъм IGTM (International Golf Travel Market) - най-голямото събитие в тази индустрия. Страната ни ще се състезава за отличието в Белек с Колумбия, Индия, Исландия и регионите Галисия и Мисисипи. През 2011-а България бе номинирана в същата категория като най-добра нова голф дестинация.
Наградите ще бъдат обявени на 17 ноември в различни категории. Експерти и журналисти от Международната туристическа асоциация на голф журналистите /IGTWA/ гласуват всяка година за световните класации в бранша.
България участва на изложението в Турция със самостоятелен щанд, на който се представят шест голф игрища и два голф туроператора. По време на борсата МИЕТ организира на 16 ноември семинар за възможностите на страната да се превърне в голф център № 1 на Балканите и в Югоизточна Европа.

Световното изложение в Белек се провежда за 14-и път от 14–17 ноември и събира над 1400 експерти в голф индустрията от 67 страни. Участват 350 специализирани туроператори, чиято дейност отразяват 140 международни медии.