fbpx България е против забраната за производство на гъши и патешки дроб | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България е против забраната за производство на гъши и патешки дроб

България е против забраната за производство на гъши и патешки дроб

България категорично се противопоставя на евентуална забрана за производство на гъши и патешки дроб, заяви земеделският министърът в Париж, по повод предложението на група евродепутати да се спре производството на дроб. „България е вторият производител на този продукт в Европа след Франция и за това ще обсъдим този проблем и с френския ми колега на срещата ни в сряда”, каза още министър Найденов. По думите му двете страни имат извоювани позиции на пазара на този продукт и не бива те да се губят, при това без да има механизъм за компенсиране на производителите.
Що се отнася до хуманното отношение към птиците, според него, конструктивно е по-скоро да се предложат допълнителни мерки по отношение на отглеждането им. Той припомни, че страната ни е изпълнила всички изисквания по отношение на хуманното отношение към кокошките и птицевъдите ще бъдат компенсирани, чрез подпомагане тази година.