fbpx България и Гърция подписаха Програма за общи действия в областта на туризма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

България и Гърция подписаха Програма за общи действия в областта на туризма

България и Гърция подписаха Програма за съвместни действия в областта на туризма за 2024 – 2026 г. Споразумението беше подписано преди официалното откриване на международното туристическо изложение PHILOXENIA 2023, на което България е почетен гост и участва с щанд на площ от 100 кв. м.

„Подписването на Програмата ще засили допълнително двустранните отношения. Това ще даде началото на нови съвместни проекти и инициативи, ще създаде общи туристически бизнес мрежи, ще разработи проекти за насърчаване на инвестициите и развитието на туристически продукти.“, заяви министър Динкова.

В рамките на срещата с гръцкия си колега Олга Кефалояни, Зарица Динкова посочи, че през последните години взаимното политическо доверие се задълбочава. „Търговско-икономическите отношения се развиват включително и на регионално ниво. Ползотворно е сътрудничеството в областта на културата и образованието. Оценяваме и подкрепата ви за членството на България в Шенгенското пространство.“, допълни тя.

Събитие като Philoxenia Expo е съвременна възможност за създаване на платформа, насочена към оползотворяване на туристическия ни потенциал и укрепване на трансграничното партньорство, отбеляза при откриването на изложението българският министър на туризма. „Променяме модела за растеж към нов по-устойчив, екологичен, дигитален и приобщаващ, за да може сектора да се изправи пред предстоящите предизвикателства.“, подчерта Зарица Динкова.