fbpx Годишната конференция на Сдружение „Дамски форум“ е посветена на „Силата на разнообразието“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Годишната конференция на Сдружение „Дамски форум“ е посветена на „Силата на разнообразието“

Сдружение „Дамски форум“ организира за трети път годишната си конференция, този път съвместно с международната организация Women on Boards  и под мотото „Силата на разнообразието“.  

Събитието ще се проведе на 11 май от 8:30 часа в новото креативно пространство на Schwarz IT на бул. „Черни връх“ 51

Конференцията ще бъде открита от вицепрезидента на България г-жа Илияна Йотова.

Ключовият формат на „Дамски форум“ има за цел да предостави платформа за дискусия и обмяна на идеи по въпросите, свързани с ролята на жените в бизнеса, предприемачеството и обществото. Лектори от България, чуждестранни гости и посланици на три държави ще споделят своите знания и опит в три панела на тема разнообразието, равнопоставеността и социалната трансформация.

През гледните точки на ключови фигури в бизнеса у нас успели българи зад граница, представители на институциите и дипломатическите среди ще се разгледат теми, свързани с разнообразието, равнопоставеността на половете, възможностите за интеграция, заплащането и законодателните промени.

Силата на разнообразието е ключово понятие в съвременното общество, където всяко едно мнение и перспектива имат значение. Годишната конференция ще предостави възможност за обмен на идеи и опит между участниците в събитието, което може да доведе до нови решения и социална промяна. Като организация, която цели да развива, обучава и подкрепя развитието на лидерските умения на жените в България, за нас е важно не само да започнем тази дискусия, но и да продължаваме да търсим промяна в нагласите на обществото, да защитаваме правата на жените-лидери за равен достъп до управленските звена на компаниите и организациите и не на последно място, на равно заплащане и възнаграждение на труда им“, сподели Жанет Захариева, председател на Сдружение „Дамски форум“ (на снимката вляво)

Сред говорителите се открояват имената на Диана Митева (председател на УС на Асоциация на банките в България 2021 - 2023) , Ани Филипова (Change Advisory), Лидия Шулева (заместник министър-председател за мандат 2001 – 2005 г.), Вероника Пунчева (International Sustainability Standards Boards), Георги Конов (McKinsey Middle East), Зорница Русинова (председател, Икономически и социален съвет), Демиан Пинтос Лабандера (Philip Morris България), Михаил Петров (Schwarz IT  България), както и  тримата посланици: Н.Пр. Алехандро Поланко Мата (Испания), Н.Пр. Ирене Мария Планк (Германия) и Н.Пр. Кенет Мертен (САЩ).