fbpx Родни предприемачи ще мерят сили с най-добрите в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Родни предприемачи ще мерят сили с най-добрите в Европа

Общо 73 български фирми участваха в конкурса „Европейски награди за бизнес”, като 34 от тях са допуснати и регистрирани. През септември тази година ще бъдат ясни българските финалисти, а догодина, в края на месец май ще разберем и кои са победителите в „Европейски награди за бизнес 2013/2014“.

Участието в конкурса е напълно безплатно. Съгласно регламента номинациите се извършват в следните 10 категории:
„Работодател на годината“
„Предприемач на годината“
„Фокус върху клиента“
„Околна среда и корпоративна социална отговорност“
„Внос / Износ“
„ИТ бизнес на годината“ с оборот до 25 млн. Евро
„ИТ бизнес на годината“ с оборот от 26 до 150 млн. Евро
„ИТ бизнес на годината“ с оборот по-висок от 150 млн. Евро
„Международна стратегия за растеж“
„Иновационна дейност“

През 2012 г. в конкурса „Европейски награди за бизнес“ са участвали над 15 000 фирми от 35 европейски страни. Участниците представляват общ оборот от 1 трилион Евро (8.23% от БВП на ЕС) и реализират над 2,7 млн. работни места.

Целта на „Европейските награди за бизнес“ е да поощряват инициативите и успеха на европейските компании от всички индустрии и икономически сектори, независимо от тяхната големина и години опит на даден пазар, да подкрепят развитието на силна и успешна бизнес общност в Европа, да създават нови бизнес контакти и партньорства. Вече пет години „Европейските награди за бизнес“ представят най-добрите предприятия в Европа като насърчават иновативността и етиката в Европейската бизнес общност.